- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
🎂 Konkurs „Forumowa Dziesiątka” z okazji 10 urodzin Nasz Orange 🎉
Na forum NO trafiłem w listopadzie 2024, a zarejestrowałem się pod koniec grudnia, więc to ledwie niecałe 2 lata temu. Poszukiwałem dla siebie lepiej odpowiadającej moim potrzebom alternatywy po wielu latach w abonamencie Orange i natrafiłem na interesującą ofertę flex, o której istnieniu do tej pory nie miałem świadomości, a wyszukiwarki skierowały mnie na forum. Cenię sobie uwagi użytkowników wynikające z praktyki i dlatego jeszcze przed rejestracją przeczytałem wszystkie tematy dotyczące flex, a niektóre po 2-3 razy 👍
Pozostanie na forum było dla mnie samego zaskoczeniem, bo do tej pory nie odczuwam potrzeby udzielania się na innych forach ani w mediach społecznościowych. Zdecydowanie zachęcająco podziało wyróżnienie tytułem Herosa, bo to też sygnał, że to co czasami napiszę może być dla kogoś przydatne 🚀
Ze dwa pierwsze miesiące w moim awatarze była dziewczynka-blondynka zanim się dopatrzyłem, że to wcale nie jest jakiś przypadkowy, sympatyczny stworek, który mi się wylosował na forumowy awatar 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na Forum trafiłem w 2020 roku. Przypadkiem..ktoś z branży powiedział mi o tym miejscu i z ciekawości wszedłem. Kilka dni czytałem w miarę dostępne posty i z przyjemnością prostowałem dość abstrakcyjne odpowiedzi na równie abstrakcyjne pytania o sieci i usługach operatora.
Tak mi od tamtego czasu zostało...
Jako, że bliska mi jest technika, to staram się pomóc jak tylko najlepiej umiem. Ot, cała historyja
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja to tak - poza konkursem. 😉
Moje początki na NO? ... To końcówka roku 2016 i początek 2017 - wtedy też zostałem na forum przedstawiony przez @Artur - jako nowy moderator 🙂
Ale kilka miesięcy wcześniej na zapleczu uczestniczyłem w sprawach dot. Nasz Orange. ⬇️
Pamiętam moje pierwsze "operacje" związane z moderacją treści. Dużo różnych tekstów, które musiałem "ciąć". I te dylematy - czy nie jestem za ostry? 😝
Z czasem nabrałem ogłady. Uważam, że obecnie wpisy na forum są mniej konfrontacyjne w porównaniu z tym, co było dekadę temu. Nie wiem, czy to forumowicze się zmienili, czy może moderatorzy na forum wyrobili sobie taką markę, że większość piszących wie, na co może sobie pozwolić? 😜
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wiktor napisał(-a)Ja to tak - poza konkursem. 😉
(...)Pamiętam moje pierwsze "operacje" związane z moderacją treści. Dużo różnych tekstów, które musiałem "ciąć". I te dylematy - czy nie jestem za ostry? 😝
Z czasem nabrałem ogłady. Uważam, że obecnie wpisy na forum są mniej konfrontacyjne w porównaniu z tym, co było dekadę temu. Nie wiem, czy to forumowicze się zmienili, czy może moderatorzy na forum wyrobili sobie taką markę, że większość piszących wie, na co może sobie pozwolić? 😜
Oczywiście, że nie wydam kolegów, ale uważam, że jeszcze wszystko przed wami i nami 😇 .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Też tak poza konkursem 🙂
10 lat temu odbyły się światowe dni młodzieży w Polsce. Wtedy zapytano mnie, czy nie chciałbym pomóc w salonie w Krakowie, aby rejestrować karty SIM przyjeżdżającym do Polski. Wtedy akurat wchodziła ta ustawa antyterrorystyczna, gdzie trzeba było rejestrować karty prepaid. Dzisiaj dla wszystkich jest to już normalne. Jeszcze mam kilka zdjęć z tego okresu. Niżej dwa zdjęcia, które zrobiłem stojąc przed salonem.
Wracając już do samej pomocy: zgodziłem się.
W samym salonie spotkaliśmy się z Wiktorem, który mi opowiedział co robi. Zachęcał do dołączenia do forum. Chwile mu to zeszło, gdyż dołączyłem chyba z 2 miesiące później? 🤔
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wiktor napisał(-a)
Ja to tak - poza konkursem.
Dobra dobra @Wiktor , chcesz wygrać kod na Nawigację - słyszałem 😄
Ja o projekcie Nasz Orange dowiedziałem się w 2016 roku. Koleżanka zza biurka obok pracowała przy powstawaniu tego forum, więc słyszałem codziennie na spotkaniach co się kroi 😉 Potem, jak już forum się rozwijało, od czasu do czasu wchodziłem, czytałem..., aż tu pewnego dnia dzwoni do mnie @Aśka_M i zaprasza mnie na AMA. Jakże można było odmówić 😄To była AMA z filmów Orange Ekspert. Pierwszy raz spotkałem się z Wami i odpowiadałem na pytania i pamiętam jak dziś - sporo obaw - jak to będzie. Miło mnie zaskoczyliście 😉 Przekonałem się wtedy, że za tymi avatarami spotkać można naprawdę ciekawe osoby, które chcą porozmawiać, pomóc, wymienić myśli, przekazać swoją wiedzę i sobie wzajemnie pomóc 👨💻 Postanowiłem zostać na dłużej, dalej obserwować, ale też posłuchać Waszych potrzeb dotyczących filmów #orangeekspert. Nasze szlaki przecierały się jeszcze w kontekście Bazy Wiedzy, kiedy budowałem pomoc techniczną na orange.pl. Też bardzo miło wspominam. Koniec końców trafiłem tu jako PM i cieszę się, że mogę być częścią tej Społeczności. Dla mnie ogromne wyzwania i zarazem doświadczenie. Mam nadzieję, że jeszcze będzie co wspominać 🥰
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na forum trafiłem przypadkiem w +/- połowie 2023 roku. Początkowo, przez kilka miesięcy, jako niemy czytelnik zarejestrowanego konta. Pod koniec roku pojawiła się moja pierwsza odpowiedź w wątku dotyczącym starych pakietów canal+ select i prestige (tuż przed ich wycofaniem, pamiętacie? 😉). Nie pamiętam nawet co sprawiło, że zacząłem pisać. Z jednej odpowiedzi zaraz potem zrobiła się druga i kolejna... Potem własny pomysł, własny nowy wątek, instrukcja dla użytkowników i nie wiadomo skąd 27 poziom, H w avatarze oraz zloty forumowiczów. 💫
- « Poprzedni
- Następny »