🎂 Konkurs „Forumowa Dziesiątka” z okazji 10 urodzin Nasz Orange 🎉

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 866
  • 5148
  • 37

Na forum NO trafiłem w listopadzie 2024, a zarejestrowałem się pod koniec grudnia, więc to ledwie niecałe 2 lata temu. Poszukiwałem dla siebie lepiej odpowiadającej moim potrzebom alternatywy po wielu latach w abonamencie Orange i natrafiłem na interesującą ofertę flex, o której istnieniu do tej pory nie miałem świadomości, a wyszukiwarki skierowały mnie na forum. Cenię sobie uwagi użytkowników wynikające z praktyki i dlatego jeszcze przed rejestracją przeczytałem wszystkie tematy dotyczące flex, a niektóre po 2-3 razy 👍

Pozostanie na forum było dla mnie samego zaskoczeniem, bo do tej pory nie odczuwam potrzeby udzielania się na innych forach ani w mediach społecznościowych. Zdecydowanie zachęcająco podziało wyróżnienie tytułem Herosa, bo to też sygnał, że to co czasami napiszę może być dla kogoś przydatne 🚀

Ze dwa pierwsze miesiące w moim awatarze była dziewczynka-blondynka zanim się dopatrzyłem, że to wcale nie jest jakiś przypadkowy, sympatyczny stworek, który mi się wylosował na forumowy awatar 🙂

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16241
  • 67772
  • 878

Na Forum trafiłem w 2020 roku. Przypadkiem..ktoś z branży powiedział mi o tym miejscu i z ciekawości wszedłem. Kilka dni czytałem w miarę dostępne posty i z przyjemnością prostowałem dość abstrakcyjne odpowiedzi na równie abstrakcyjne pytania o sieci i usługach operatora. 

Tak mi od tamtego czasu zostało...

Jako, że bliska mi jest technika, to staram się pomóc jak tylko najlepiej umiem. Ot, cała historyja

Zespół Nasz Orange
  • 3243
  • 15425
  • 156

Ja to tak - poza konkursem. 😉

Moje początki na NO? ... To końcówka roku 2016 i początek 2017 - wtedy też zostałem na forum przedstawiony przez @Artur - jako nowy moderator 🙂
Ale kilka miesięcy wcześniej na zapleczu uczestniczyłem w sprawach dot. Nasz Orange. ⬇️

Pokaż szczegóły
(Wziąłem udział w takim wewnętrznym konkursie, jeszcze na wiosnę 2016 roku - czyli przed oficjalnym otwarciem. Polegał on na wymyśleniu nowej nazwy dla forum orangowego. Stare forum stało po prostu jako: Forum Pomocy Technicznej Orange... Zadanie polegało na wymyśleniu czegoś nowego. Moja propozycja to było: WoW - skrót od... 😳 I tutaj moja pamięć jest już zawodna. 😲 Kompletnie nie mogę sobie przypomnieć rozwinięcia tego skrótu. Ostatecznie moja propozycja nie wygrała, bo forum - jak wiadomo - nazwano inaczej. 😀

Pamiętam moje pierwsze "operacje" związane z moderacją treści. Dużo różnych tekstów, które musiałem "ciąć". I te dylematy - czy nie jestem za ostry? 😝
Z czasem nabrałem ogłady. Uważam, że obecnie wpisy na forum są mniej konfrontacyjne w porównaniu z tym, co było dekadę temu. Nie wiem, czy to forumowicze się zmienili, czy może moderatorzy na forum wyrobili sobie taką markę, że większość piszących wie, na co może sobie pozwolić? 😜

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 192
  • 1834
  • 2

@Wiktor napisał(-a)

Ja to tak - poza konkursem. 😉
(...)

Pamiętam moje pierwsze "operacje" związane z moderacją treści. Dużo różnych tekstów, które musiałem "ciąć". I te dylematy - czy nie jestem za ostry? 😝
Z czasem nabrałem ogłady. Uważam, że obecnie wpisy na forum są mniej konfrontacyjne w porównaniu z tym, co było dekadę temu. Nie wiem, czy to forumowicze się zmienili, czy może moderatorzy na forum wyrobili sobie taką markę, że większość piszących wie, na co może sobie pozwolić? 😜

Oczywiście, że nie wydam kolegów, ale uważam, że jeszcze wszystko przed wami i nami 😇 .