Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pogaduchy 3.0

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 6579
  • 16588
  • 89

Pogaduchy 3.0

@Misiek62 @Wiktor @spiro @Piotrekk85 @bronzub @slav72 @Bartłomiej i inni pora trochę po imprezować 😃

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 1688
  • 13621
  • 2

Pogaduchy 3.0

@Misiek62 , przerosłeś mnie treścią😀

@spiro , w przeciwieństwie do Ciebie, jestem bardziej eko. W mojej świadomości i w praktycznym wydaniu, to maleńki kroczek w kierunku ochrony naszej planety 😀 

@Citi2017 , przestaję wierzyć w świętych, patrząc na ten zagmatwany świat. Bawią się nieliczni, a w piekle wrzątek na tych "świętoszków" już czeka. Tam będzie prawdziwy bal🤣

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29508
  • 271

Pogaduchy 3.0

Jakie niebo 😇?, jakie piekło 😈?, nie ma strachu 😱, albo palnik 🔥 w krematorium ⚱️, albo dwa metry piachu ⚰️

• 507
  • 1775
  • 3

Pogaduchy 3.0

@bronzubnapisał(-a)

Mam coś dla Was, Droga Społeczności NO😀 Otrzymałem na maila jako "bonus" przy fakturze. Dwie kartki z życzeniami obczaiłem dopiero, jak zacząłem się zastanawiać kto życzy. Jak wpisałem i poszło, znaczy doszło...także do Was (dopisałem się swoim nickiem) 😀

A.L. życzenia.JPGod bronzub.JPG

czyżby ty w orange mniej niż rok?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5501
  • 18630
  • 186

Pogaduchy 3.0

@bronzubnapisał(-a)

@spiro , w przeciwieństwie do Ciebie, jestem bardziej eko. W mojej świadomości i w praktycznym wydaniu, to maleńki kroczek w kierunku ochrony naszej planety 😀 

@bronzub  czasami się zastanawiam czy utrzymywanie serwerów, na nich całego zbioru informatycznego, w tym np. naszej elektronicznej poczty, nie wiadomo jak długo aktywnej, nie generuje większego "śladu węglowego" niż wyprodukowanie papierowych kartek.

• 1688
  • 13621
  • 2

Pogaduchy 3.0

@Windowv2 , nie wiem, o co pytasz, ale jeżeli chodziłoby o te kartki, to po raz pierwszy je widzę na moim mailu. To by tłumaczyło, że dziwię się, jak nowicjusz😀

@slav72 , ja już zarezerwowałem siebie jako materiał łatwopalny z domieszką tłuszczu. To chyba mniejszy ślad węglowy, aniżeli hektary zajęte przez dziesięciolecia bez żadnego pożytku. Potem zapadają się, jak w Trzebini. Czy ma większy wpływ wycinka lasów na tenże ślad, czy zajęte serwery, to niech się wypowiedzą specjaliści z tych dziedzin. Ja myślę @Misiek62 , że ekosystem jest niszczony tylko i wyłącznie przez człowieka. Przyroda bez nas obroni się sama. Ludzkość, to największy szkodnik, gorszy od kornika.

• 1688
  • 13621
  • 2

Pogaduchy 3.0

Wczorajszy finał Mundialu był fascynujący. Aż miło się delektowałem grą, a nie kopaniem piłki na stojąco😀 Może ktoś zauważył moment radości po golu, gdzie któryś z zawodników odepchnął innego? Chyba miał jakiś powód? Nigdzie nie doszukałem się tego ekscesu. To się tak szybko działo!

Zespół Nasz Orange
  • 287
  • 4358
  • 20

Pogaduchy 3.0

No właśnie, takie meczycho, a tu cisza.:)

@bronzub  też zwróciłem uwagę na to odepchnięcie po bramce i wydawało mi się to bardzo dziwne.

• 1688
  • 13621
  • 2

Pogaduchy 3.0

@Michał , tak wogóle, to czarnoskórzy zawodnicy nie popisali się klasą, nawet wobec "własnego" prezydenta. Zamiast się cieszyć, to strzelali focha. Ten jeden "zmiętolony" medal w ręku Macrona też o czymś świadczył. Za to podziwiałem zachowania i gesty składu sędziowskiego oraz Argentyńczyków (nie wszystkich zresztą). Kto znał Jana Ciszewskiego, to by był w siódmym niebie, chociaż Szpakowski próbował naśladować mistrza😀 Mega wydarzenie i ten Messi jak czarodziej w tańcu z pucharem w ręku😀

Zespół Nasz Orange
  • 287
  • 4358
  • 20

Pogaduchy 3.0

Ceremonii dekoracji medalowej już nie oglądałem, jednak pamiętam jak wyglądała ona na ME 2020 w wykonaniu Anglików, było bardzo słabo.