- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pakiet uruchomił się bez mojej wiedzy.
@lluukk są sytuacje w których pismo jest jedynym wyjściem, dlatego, że musisz otrzymać odpowiedź i ( co ważne) zajmują się tym zapewne inni ludzie niż konsultanci, którzy załatwiają sprawy na czas i szablonowo ..
To skuteczniejsze niż czat czy infolinia ..jak pisałem. Zazmacz tą sprawę z kontami i dostępem do nie swoich danych osobowych, to ważne
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 mail tak, ale miałem na myśli czat i infolinię, czyli konsultantów z pierwszej linii kontaktu klienta i pismo...to inna obsługa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@lluukkjak reklamacja nie wyjdzie i nie będzie można mieć żadnego starego NL ze skumulowanymi GB to bez straty już skumulowanych dla prawie 200 GB na miesiąc przez najbliższy rok proponuję cykliczny NL z promocją 1200 GB.
Optymalne działanie, bez inwestycji większej gotówki na raz:
1) Zapisanie do 1200 GB
Wyślij SMS o treści 1200GB pod numer 811 (bezpłatnie)
2) przedłużenie NL połączone z Włączeniem cyklicznego NL na próbę za 15 zł
Wyślij darmowy SMS o treści CYKL pod numer 816
w połączeniu z 1) da 115 GB + 31 dni
3)przedłużenie jednorazowym NL próbę za 15 zł
Wyślij darmowy SMS o treści START pod numer 815
w połączeniu z 1) i 2) da 115 GB + 31 dni
4)Teraz nadal aktywny mamy cykliczny NL na 31 zł i możemy go w Aplikacji MO przedłużać lub zmieniać rodzaj NL.
proponuję dopóki jest 2 razy więcej GB za aktywację w aplikacji przedłużać w aplikacji co da 130GB za każde przedłużenie na 31 dni za 31 zł
5) Można korzystać darmowych NL najbliższy zapewne będzie na Majówkę.
Doładowywać po 5 zł raz na tydzień.
Osobiście na tak ustawionym nr mam ustawione doładowanie przelewem SMS 5 zł co 7 dni. Dodatkowo na tym nr mam promocję 300GB i doładowuję nominałem 5 zł raz na miesiąc. Wyjatkowo raz doładowałem za 30 zł aby otrzymać 5 zł extra.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@andrzej1441 no to by jakieś rozwiązanie było. Czekam na odpowiedź od Orange na teraz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No i zrobiło się "ciekawie" - zadzwoniła do mnie Pani z Orange, że nic nie mogą i już... ale i tu się robi dziwnie bo Pani:
- stwierdziła, że usługa została włączona SMS-em - a ja jak pisałem mam tę kartę sim w takim starym telefonie, który robi za router i nigdy tam żadnych usług SMS-em nie uruchamiałem,
- dodała, że taki SMS powinien być w historii - a ja miałem komputer pod ręką i sprawdziłem historię a tam 0 (zero) SMS-ów wysłanych z tego numeru w zeszłym miesiącu,
W tej sytuacji Pani się trochę zdziwiła i powiedziała, że skontaktuje się z działem technicznym i będę miał odpowiedź. Kiepsko to trochę wygląda, bo obawiam się, że oni mają bałagan w systemie i w końcowym efekcie i tak to ja będę "winny" a jak Pani twierdzi to pakiet, którego już nie ma i nie da się przywrócić.
i teraz pytanie do bardziej rozgarniętych:
Czy ja mogę ich poprosić o jakiś wydruk z systemu - coś co na 100% by potwierdzało, że to z mojego numeru wysłano SMS? Istnieje jakaś możliwość otrzymania takiego dokumentu? Na jakiejś podstawie są dokonywane rozliczenia z operatorem i musi on mieć możliwość "udowodnienia" klientowi, że to klient np. wysyłał jakieś wysokopłatne SMS-y czy dzwonił przez godzinę kosztujące 15 zł za minutę połączenie z Wyspy Wielkanocnej 😉 Coś co operator przedstawiłby w sądzie jako dowód i sąd to uznaje, bo jest dowodem na wykonanie SMS czy połączenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 - jak pisałem wyżej to nie router a stary telefon, który robi za router - Samsung Galaxy A6
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam 3 numery w Orange - nic takiego nie kojarzę aby przychodziło.
Myślę, że Orange ma bajzel ale nie będą się chcieli przyznać. Coś czuję, że Pani jak zadzwoni to powie, że "się pomyliła i nie był to SMS aktywujący pakiet, który powinien być widoczny w historii (a tam nic takiego nie ma), tylko uruchomienie bez śladu w aplikacji" 😉
Mam wrażenie, że nie postępują uczciwie w tej sprawie.