- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana Typ NAT 2 na Typ NAT 1 w PS5
@IreneuszCDnapisał(-a)@Sebastian23 kupić nowy kabel LAN UTP CAT 6E i zrobić testy, jak będzie żle, to technika wezwać z Orange, jak nic nie znajdzie (usterki) to zapłacisz za asystę 128zł chyba, wtedy trzeba będzie konsolę słać do serwisu i tyle w temacie, w ciemno nic sensownego nie wymyślę.
Ewentualnie jak wymiana kabla nie pomoże to wyczyscic pamięć podręczną konsoli (jest opcja w ustawieniach)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCD Nie ma takiej kategorii jak 6E, jest 6, 6A. To ja muszę pójść i poszukać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po tym samym kablu podłączałem tą samą konsolę w innym mieszkaniu i mam normalnie maxa, konsola była już w serwisie i otrzymałem informację że wszystko działa, jedynie u mnie w domu w orange nie działa prawie w ogóle internet i po kablu i teraz jeszcze po WiFi, technik przychodzi odsyła na infolinię a infolinia znowu wysyła do mnie technika i tak w kółko bez żadnych konkretów
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Sebastian23 może to śmieszne, ale pisz skargę na piśmie i wysyłaj ma adres korespondencyjny w Skierniewicach
Orange Polska SA
Jagiellońska 34
96-100 Skierniewice
Może wreszcie trafi do działu technicznego, gdzie dogłębnie zajmą się problemem ..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Sebastian23 Naprawdę to nie jest trudne, aby namierzyć problem. Zacznij od zrozumienia, jak działa Twoja sieć. Podziel ją na 2 segmenty:
1. ISP(Orange) -> WAN na routerze.
2. Router -> Twoje wewnętrzne urządzenia.
To co się dzieje w segmencie 1 jest ustawiane przez operatora. Z opisu wynika, że tu jest wszytko ok.
To co się dzieje w segmencie 2 jest pod Twoją kontrolą i masz wpływ na co się tu dzieje.
Działa to tak, że kiedy łączysz konsolę / tv/ kompa itp... do routera to między routerem a twoim sprzętem dochodzi do negocjacji prędkości. Jeżeli używasz kabla UTP, min cat 5e i kabel jest sprawny, to powinno ci wynegocjować 1000Mbps( zakładając, że twój sprzęt obsługuje 1000Tbase.) Negocjacja 10mbs bezpośrednio ci mówi, że masz uszkodzony kabel, wtyczkę lub złączkę. W przypłodku kabla FTP masz jeszcze jedną możliwość, czyli zwarcie którejś żyły do ekranu.
Zrób tak: odłącz konsolę, zamiast niej podłącz laptopa (PC). PPM na ikonę połączenia LAN -> Ustawienia sieci i int. -> Ethernet i zobacz co pokazuje w polu Szybkość łącza. Powinno być 1000/1000Mbps. Jeżeli jest inaczej to zmień kabel i powtórz test... Daj znać, o wyniku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Sebastian23napisał(-a)jedynie u mnie w domu w orange nie działa prawie w ogóle internet i po kablu i teraz jeszcze po WiFi
Nie zmieniałeś zaawansowanych ustawień sieciowych w konsoli, na przykład MTU?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Sebastian23napisał(-a)Po tym samym kablu
...
No dobrze, to może jeszcze pokaż tu tego bohatera, skoro odpinanie go i zapinanie nie jest problemem. Ciekawi mnie jak ten kabel wygląda, jaki jest długi i jak wyglądają wtyczki na obu końcach. Jakbyś mógł cyknąć fotkę...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A w konfiguracji FB6 można zmieniać prędkość na portach Ethernet z autonegkcjacji na 10, 100 albo 1000mbps na porcie Ethernet?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawel__bnapisał(-a)A w konfiguracji FB6 można zmieniać prędkość na portach Ethernet z autonegkcjacji na 10, 100 albo 1000mbps na porcie Ethernet?
Nie.
- « Poprzedni
- Następny »