- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange-kiepski do gier online ;/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozwiazania tego bajzlu z pingami sa dwa:
1. Przynaleznosc do PLIX
2. Otworzenie wezla opentransit w PL
Piersze jest wizerunkowo niekorzystne dla orange, drugie jest kosztowne. Wiec niech klienci sie bujaja i wysylamy caly ruch przez opentransit we frankfurcie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po co coś tworzyć, jak mają TPIX w zasięgu ręki 😎
Ja już dawno pisałem, dopóki coś nie zrobią z routingiem, mojej kasy nie uświadczą, nawet z fonami pouciekałem taki lojalny jestem 🙂
Ja teraz tylko czekam na testy T-Mobile od kogoś, bo u mnie na łączach Orange będzie możliwość.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
T-Mobile powinien lada moment wystartować z usługą...tak zapowiadali choć nie ma dokładnej daty startu usługi na światłowodach Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zapowiadali 1 kwartał tego roku, który już minął 🙂 Ale niech dopracują niż by mieli testować na klientach. Ja czekam tylko na testy od użytkowników, bo za 2 lata najwyżej wezmę, bo dopiero co przedłużyłem umowę z obecnym operatorem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żeby nie wyjść na jakiegoś hejtera, dodam pozytywny post.
Wczoraj zacząłem grać Path of Exile, z ciekawości jak się gra. Powiem że... jest zaskakująco dobrze. Ping w miarę niski, lagów brak, nawet na steamie była max prędkość pobierania 😄
Serwer we Frankfurcie i powinno być 25 ms, ale dobra, 33 ms też jest ok, nie będę się już jakoś czepiał... ważne że da się pograć w spokoju 😄
Jedna z niewielu gierek która śmiga online na Orange ;>
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mi ostatnio w Orange śmiga wszystko, łącznie z FIFĄ i PUBG Mobile 😉
W CS:GO gram na serwerach prywatnych więc pingi 6ms są jak najbardziej akceptowalne, na Steam/Origin/GOG/uPlay pełna prędkość - coś czuję, że u Ciebie może być coś nie tak 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Jeśli chodzi o sprzęt to jest tak samo na komputerze moim, brata, oraz laptopie. Dodatkowo 3 dni temu kupiłem nowy dysk SSD (stary już padał jeśli chodzi o zapis) i od nowa położyłem system - internet bez zmian jeśli chodzi o działanie. Tutaj bym bardziej podejrzewał funboxa albo coś u mnie w mieście jeśli już.
Jednak sądząc po ilości problemów z tym netem uważam że to Orange ma nieład u siebie w środku.
PUBG Mobile ping u mnie bardzo skacze, zwłaszcza wieczorem. Rano i w nocy jest jeszcze znośnie, ale wieczorem to skoki dosłownie co minutę i lagi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
w PUBG Mobile mam cały czas 30-45ms, niezależnie od pory dnia a grywam różnie.
Bardziej myślałem, że to coś u Ciebie w mieście lub z routerem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I jak by to mogło wyglądać w przypadku światłowodu od T-Mobile na infrastrukturze Orange? Można liczyć na lepszy routing poza Polską? Dalej by ten sam pierwszy węzeł pozostał co mam teraz w Orange? Gdzieś w wakacje kończy mi się umowa 😄 #teamtmobile