- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Złe zrealizowanie zlecenia.
jaryn napisał(-a):
nie można w trakcie jej rozpatrywania jednostronnie odstąpić od umowy.Miałem na myśli, żeby od razu rozwiązać nie czekać. Teraz można obstawiać ruletkę dadzą czy nie dadzą.
Ależ nie ma mowy o ruletce, tylko problem czekania... Jeżeli w danych Orange jest zapisane, że zamówienie obejmuje usługi i telefefon, to w przypadku gdy nie zostanie dostarczony umowa nie została w pełni wykonana... z tym, że klient musi poczekać do zakończenia procesu rozpatrywania reklamacji. Może jedna skorzystać z pomocy rzecznika, wskazując na przedłużanie procesu. Prawdopodobnie należy się z tego tytłu jakieś odszkodowanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Frings napisał(-a):
Ale ja naprawdę nie mam ochoty czekać. Możecie mi wytłumaczyć dlaczego jak wchodzę na strone Orange, to mam termin realizacji reklamacji 6 dni?
@Frings kiedy napisałeś reklamacje ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Frings Czyli wszystko jest OK dostaniesz informacje że potrzebuja troche czasu na rozpatrzenie twoje reklamacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zasada w Love jest taka. W przypadku wizyty Technika zawsze przychodzi jedna umowa + harmonogram rat gdy jest telefon, czyli wszystkie nowe instalacje, migracje z ADSL na VDSL lub FTTH. Gdy wizyta technika nie jest konieczna zamowie realizuje firma kurierska.
W tym pierwszym przypadku technik ma tylko karte sim i sprzet (telefon dociera kurierem po instalacji uslugi) w drugim natomiast jest jeszcze wysylany telefon. A zatem warto zwrocic uwage czy w umowie lub wyciagu z umowy jest mowa o telefonie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jesli w umowie brak informacji o telefonie to zwyczajnie otrzymaleś oferte TYLKO SIM, gdyby przyjrzeć sie dokładniej bardzo wazna jest umowa STACJONARNA bo to tam sa generowane oplaty za całą usluge Orange Love, a zatem musi byc zaznaczony wlasciwy model telefonu, wtedy na umowie pojawia sie informacja o kwocie raty i pierwszej wplaty. Natomiast jesli chodzi o usluge MOBILE tutaj przychodzi jedna kartka z potwierdzeniem odbioru telefonu.