Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

POMOCY !! GIGANTYCZNY RACHUNEK

ROZWIĄZANE
IreneuszCD
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

@agat13  kto na tym zyskuje wiadomo, klient płaci za usługi, operator powinien zagwarantować ich należyte rozliczanie, choć to też śliski temat, bo sporo usług jest od firm trzecich (powiązanych z Orange), one mogą też generować błędy w rozliczeniach, problem jest potem to odkręcić.

Dobrze że nie mam abonamentu komórkowego, FLEX ma to zablokowane i dopiero klient aktywuje usługi Premium.

Inna sprawa że jestem świadomym użytkownikiem i sprawdzam wszystko często, bo automat lubi psikusy robić i zdejmować ograniczenia, czy blokady usług Premium. mając prepaid jednak nie wygeneruję takich kwot.

SP50
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Wchodząc na to forum z moim problemem miałem nadzieję że taka firma telekomunikacyjna jak Orange etatowo monitoruje nastroje szczególnie swoich klientów, by wymyślać nowe usługi i nie dać się wyślizgać z rynku przez konkurencję. Jeśli się mylę to była by to wielka ignorancja z ich strony.

j131
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny

@SP50napisał(-a)

Wchodząc na to forum z moim problemem miałem nadzieję że taka firma telekomunikacyjna jak Orange etatowo monitoruje nastroje szczególnie swoich klientów, by wymyślać nowe usługi i nie dać się wyślizgać z rynku przez konkurencję. Jeśli się mylę to była by to wielka ignorancja z ich strony.

Nie widzę związku z tematem...

Kimiriko
Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy

@agat13 ja się zgodzę. W przypadku klienta to dziwny błąd w wysokości opłaty abonamentowej. Definitywnie do korekty a nie durnej szablonowej odpowiedzi FLE. Tak ogólnie piszę. 

Bardziej mi chodzi o sam fakt takiej blokady. Ludzie mają niską świadomość takich kosztów jak napisał @IreneuszCD . Ile to akcji w stylu synek złapał telefon dobierał coś w grze i rachunek 800 zł). Dlatego moim zdaniem powinno być jak w przypadku limitu billahock czy 35 zł na usługi premium. Jak ktoś potrzebuje więcej nabić wtedy może łatwo go zmienić. 

SP50

Po prostu łapię się każdej deski ratunku, szczególnie że od razu potraktowano mnie odmownie, być może ktoś raportuje do firmy opinie i pomysły ludzi aby rozwijać usługi i zauważa też problemy.

Ron
Poziom 36, Nawigator Galaktyczny

Sprawdziłem regulamin tak na szybko i nic nie pisze o wyższych opłatach. Więc wyglada to na jakiś bład. 

W reklamacjach musisz powoływać się na Regulamin usługi... Dodatkowo nie odpuściłbym odszkodowania. 

Highlighted
SP50

Przeczytałem ten regulamin kilka razy i również nie znalazłem nic co mogłoby wzbudzić podejrzenia że można tak podnieść opłatę abonamentu i to bez informowania użytkownika.

SP50

Moi drodzy jest sukces.

Wczoraj dostałem krótki SMS w którym Orange przyznał się do błędu i poradzili

mi żebym bym opłacił sumę (normalną) 

i tyle. Jakie to słabe. Jak odrzucili pierwszą reklamację to dostałem email a nawet dwa z pismem w załączniku a tu nic. No chyba że jeszcze przyjdzie. Nie mogę opłacić przez apkę ani przez stronę bo tam nic się nie zmieniło i dalej wisi ta kosmiczna kwota. Coś na zasadzie nasza wina a ty dalej radź sobie sam.

W każdym razie chcę podziękować wszystkim którzy mi pomogli a szczególnie tym którzy zaangażowali się bezpośrednio w rozwikłanie tej zagadki.

Niedowiarkom chcę powiedzieć że zdarzają się na tym świecie rzeczy o których się fizjonomom nie śniło.

Temat do zamknięcia, pozdrawiam Paweł.

j131
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny

@SP50 

Jako jeden z niedowiarków czuję się wywołany do tablicy. Przede wszystkim przyjmij przeprosiny i wyrazy szczerej radości z powodu rozwiązania sprawy. Po wtóre moje niedowiarstwo jest trochę zawodowe, a Twój przypadek, sam przyznasz, dość wyjątkowy. Mam nadzieję że będziesz czasem odwiedzał NO.

agat13
Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny

@j131  więcej wiary...