Nie można wyświetlić tego widżeta.

Współpraca NetWorks! - jak to wygląda?

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 6
  • 15
  • 0

Hej, ostatnio przeglądając BTS'y na stronie BTSearch natknąłem się na coś takiego - filtrowanie: BTSearch. Ogólnie to wybrałem na NetWorks! w wyborze sieci i mam parę pytań.

ign24467_0-1737889211895.png

1. Niektóre stacje są nie współdzielone, czy są one tylko dla klientów biznesowych?

2. Czy wogóle mogą operatorzy mogą sortować stacje np. tylko dla klientów indywidualnych lub klientów biznesowych ?

3. Czy klienci Orange i NJU mogą się do nich łączyć (mam na myśli - łączyć się do nadajników T-Mobile współdzielonych w ramach NetWorks!) ?

4. Czy klienci sieci wirtualnych (MVNO) korzystających z Orange (np. Lajt Mobile) też się mogą łączyć z nadajnikami T-Mobile (współdzielonych w ramach NetWorks!) ?

5. Czy klienci T-Mobile i HEYAH i sieci MVNO korzystających z T-Mobile też mogą się łączyć z nadajnikami Orange (współdzielonych w ramach NetWorks!) ?

6. Czemu Orange nie ma pozwolenia UKE na stacjach T-Mobile i na odwrót? (Czyli czemu T-Mobile nie ma pozwolenia na stacjach Orange)?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14611
  • 60101
  • 737

@ign24467  nadajniki współdzielone są dla dwóch , a czasem trzech operatorów, ale to dalej jeden nadajnik i jeden panel. 

Po prostu ruchem kieruje administrator i tyle. W zależności od umów na konkretny nadajnik

1 i 2 idp: nie

3 i 4 do TM nie, ale do współdzielonych do części Orange, tak

5 odwrotnie , ale konsekwentnie j.w.

6 bo pozwolenie na administrator stacji 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 ODPOW. 2

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14611
  • 60101
  • 737

@ign24467  nadajniki współdzielone są dla dwóch , a czasem trzech operatorów, ale to dalej jeden nadajnik i jeden panel. 

Po prostu ruchem kieruje administrator i tyle. W zależności od umów na konkretny nadajnik

1 i 2 idp: nie

3 i 4 do TM nie, ale do współdzielonych do części Orange, tak

5 odwrotnie , ale konsekwentnie j.w.

6 bo pozwolenie na administrator stacji 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6916
  • 28357
  • 226

Wspólny maszt to jeszcze niekoniecznie wspólne nadajniki.