- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam pytanie - jak w temacie. Może mi ktoś wyjaśnić dla czego inni operatorzy udostępniają swoim klientom aplikację do tej usługi, a Orange wymaga takiej funkcjonalności wbudowanej w aparat telefoniczny ?
Jak to z tym jest co stoi na przeszkodzie, żeby użytkownikom trochę ułatwić życie... ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odnośnie oryginalnego zagadnienia - myślę, że chyba wyczerpaliśmy temat 😉 - rozwijanie VoWiFi aplikacyjnego zostało w Orange zakończone w związku z co raz szerszym wsparciem obu w/w funkcjonalności na poziomie oprogramowania producentów telefonów. Jakkolwiek byśmy nie sympatyzowali z osobami posiadającymi starsze smartfony to kierunek wykorzystania zasobów osobowych i sprzętowych operatora w zakresie zwiększania kompatybilności z siecią urządzeń obsługujących obie w/w funkcje wydaje się być bardziej oczekiwany.
Swoją drogą - użytkuję 3 letni telefon, który dzielnie mi służy i obsługuje zarówno VoLTE, jak i VoWiFi z poziomu oprogramowania producenta 😉 oraz bez problemu "radzi sobie" ze wszystkimi aplikacjami, które na niego wrzucę -> w moim odczuciu w ostatnich 3 latach, poza wprowadzeniem 5G, na rynku telefonów już niewiele się zmieniło - ot jakieś wodotryski w stylu więcej pixeli w aparacie, może jakiś IOS ale bez większego wpływu na ich użyteczność.
@Anonim- jeśli czujesz niedosyt i chcesz "powalczyć w temacie" może zasadnym byłoby rozważenie możliwości zgłoszenia przedmiotowego zagadnienia np via pomysły?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WiFi Calling w Orange - dla czego nie ma do tego odrębnej aplikacji ?
@Anonim
Dla mnie jak cos jest wbudowane w telefon i nie trzeba korzystac z dodatkowej aplikacji to jest to wlasnie ulatwienie zycia😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@byczyn_86 A widziałeś listę telefonów, które są w Orange na "białej liście" jako zdatne realizować tę funkcję? Na pewno nie wszyscy jeszcze mają telefony z 5G, a abonentów tej sieci jednak trochę jest...
P.S. To co Tobie pasuje to nie znaczy, że innym też musi... 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Widzialem liste. Moj aparat pomimo ze nie ma 5G to jakos sie tam szczesliwie znalazl😜
@Anonimnapisał(-a)P.S. To co Tobie pasuje to nie znaczy, że innym też musi... 🙂
Oczywiscie ze nie musi. To tylko moje zdanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ktoś inny może odpowiedzieć na moje pytanie? Jak to jest z tym brakiem apki do tego zadania ? Czym jest spowodowany brak takiego rozwiązania? czy istnieją jakieś techniczne przesłanki do tego, czy to tylko wymysł Orange ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim aplikacja była ale się zmyła, szkoda wielka, bo gro telefonów nie ma tego, Orange zarzuciło tą aplikację, teraz pozostaje zakup telefonu Samsung czy iPhone, alternatywy brak.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może warto powalczyć o to, żeby jednak wróciła ?
Orange nie ma tak idealnego zasięgu, żeby było to zupełnie zbędne.
Sam to widzę, bo o ile w dużych miastach jest Ok, tak wystarczy wyjechać gdzieś dalej w kierunku małych miejscowości czy wręcz wiosek i już różowo nie jest...
Czasami w niektórych budynkach też zasięgu brak.
Myślę, że to by mogło choć trochę rozwiązać problem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim aplikacja już nie wróci, to już decyzja ostateczna, pozostaje zakup telefonu, wspierającego usługi volte i vowifi w Orange, lista jest skromna tych telefonów, ale Samsungi i iPhony działają wszystkie z obecnych na rynku 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim tu masz link do oficjalnego komunikatu Orablnge:
https://www.orange.pl/view/aplikacja-wifi-calling
Tu odpowiedź eksperta AMA:
https://nasz.orange.pl/t5/AMA-Rzecznik-Orange/Aplikacja-Wifi-Calling/m-p/157445
Pomysł apka WiFi Calling dla starszych smartfonów:
Tu temat dotyczący apki WiFi Calling:
Jak widzisz działania podjęte już jakiś czas temu i nic. Orange nie wznowi apki, a wielka szkoda. Chcesz korzystać z usługi, to smartfon musi mieć wbudowane WiFi Calling.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur Jak operator stoi okoniem do swoich abonentów, to zawsze jest możliwość zmiany operatora...
ad. 1 - nie rozwiązuje to problemów użytkowników ze starszymi modelami telefonów,
ad. 2 - Mam nadzieję, że to co napisałem na początku tej wiadomości "expert" też wziął pod uwagę... 🙂
ad. 3 - Pod tym linkiem nie ma żadnego rozwiązania. Ta dyskusja do niczego nie prowadzi... trudno to wiec nazwać rozwiązaniem. Czytałeś to w ogóle ?
ad. 4 - To też nie rozwiązuje problemu. Pomysł utknął i nic się w tym temacie dalej nie dzieje.
Podsumowanie: Ma ktoś pomysł jak realnie pomęczyć Orange, żeby wrócili do problemu i jednak dalej rozwijali aplikację, przynajmniej do momentu, aż 80% producentów sprzętu nie zapakuje tego na swoje smartfony? Zakładam, że to jeszcze trochę potrwa... a obecnie wśród użytkowników smartfonów, takich z funkcją wi-fi calling nie ma nawet 10%... Warto wiec chyba pomóc swoim abonentom ?
- « Poprzedni
- Następny »