- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z jakością rozmów głosowych Orange
Nie no jasne, w warszawskim metrze też jest przecież GSM. Przykład z rozwiązaniem "domowym" to tylko przykład (oczywiście że mam UPSy, ale masz rację na razie dłużej niż kilkanaście minut nie podtrzymają - a bardziej niezawodne rozwiązania są drogie, ale zdarzenia o których piszesz czyli czasowe zaniki prądu mają miejsce i zawsze zdążyłem jeszcze "wezwać pomoc" zanim UPSy padły, więc nie jest aż tak źle 😉), nie sugerowałem że lepiej wymyślać koło na nowo. Przykład z metrem jest chyba lepszy (albo z tunelami w w Szwajcarii). Nie kwestionuję samej idei żeby łączność awaryjna działała przez GSM, tylko podkreślam konieczność zapewnienia adekwatnego sygnału w krytycznym miejscu. Zdaję sobie sprawę, że zrobienie tego "z zapasem" jest drogie i "skoro działa" bez dodatkowych inwestycji to wszyscy są zadowoleni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie będę grzecznie siedział cicho i czekał, aż Wasi doświadczeni specjaliści kiedyś tam łaskawie coś naprawią, tylko po to, żeby później jak dojdzie do tragedii – usłyszeć klient wiedział i nic nie zrobił.
Doświadczeni specjaliści, powiadasz?
Nie ma normalnego fallbacku do 2G i przy -105 dBm gubią wszystko ? i udają, że wszystko jest ok, bo problem jest u Pana ?
Dlatego daruj sobie te bajki o profesjonalizmie.
Na szczęście pan Rafał (wiem, że czytasz 👀) zachował się jak człowiek z klasą rozwiązał umowę od ręki, bez kar, bez karencji.
Dzięki temu niedługo windy jadą na T-Mobile i nikt już nie ryzykuje życia przez czyjąś nieudolność.
A gdyby ktoś w Orange chciał jednak grać dalej w u nas działa sprawa i tak poszłaby w media, do UKE i gdzie trzeba, z pełną dokumentacją, logami i nagraniami nieudanych połączeń alarmowych.
Na szczęście nie musimy do tego doprowadzać.
Jeszcze raz dzięki, panie Rafale.
Reszcie galaktycznych obrońców i specjalistów życzę, żeby w końcu ktoś w Orange naprawił tę sieć, zanim kolejny klient ucieknie z urządzeniem, od którego naprawdę zależy ludzkie życie.
Ja już zrobiłem swoje. Odpowiedzialność zostaje tam, gdzie jej miejsce u Was.
Ty możesz sobie dalej pić do publicznych uwag.
Ja wolę, spać spokojnie. Niż udawać, że w Orange przecież wszystko działa
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem, skąd u Ciebie pomysł, że ja jestem powiązany z Orange? Dlaczego nie przyjmujesz do wiadomości, że to forum ogólne. Nie mam nic wspólnego z żadnym telekomem.
------------------
wpis edytowany
Mikołaj
- « Poprzedni
- Następny »