- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam. Mam pytanie dotyczące możliwości instalacji internetu po kablu. 2 lata temu mieliśmy internet z orange. Następnie ojciec stwierdził, że likwiduje tel domowy i wzięliśmy internet mobilny z czego nie jesteśmy zadowoleni. Chciałbym założyć z powrotem internet kablowy ale niestety Pani przez tel stwierdziła, że nie ma takiej możliwości z niewiadomych przyczyn. Na stronce sprawdź dostępność widnieje informacja: Internet nie jest dostępny. Wstępna weryfikacja techniczna wykazała brak możliwości instalacji usług szerokopasmowych w podanej lokalizacji. Dziwna sytuacja, tym bardziej że wcześniej mieliśmy internet kablowy z Orange a ciocia, która mieszka obok naszego domu ma możliwość założenia internetu. Bardzo proszę o pomoc.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dwie rzeczy:
- może być tak, że na (najbliższej) centrali, do której podpięci są również inni użytkownicy Neostrady (w tym sąsiad), nie ma już wolnych portów. Dlatego wstępna weryfikacja techniczna podaje informacje o braku możliwości podpięcia internetu szerokopasmowego
- jeśli dobrze zrozumiałem początkowe wpisy - przyłącze do budynku już masz, gniazdka telefonicznego nie ma i niekoniecznie działa instalacja wewnętrzna, bo przy pracach remontowych ktoś założył z góry, że nigdy nie będzie się korzystać z linii telefonicznej . Zapewniam Cię, że o takich rzeczach raczej nikt nie wie - w tym również systemy i technicy Orange
Na początek musisz się skupić tylko na (1). Spróbuj doradcę podpytać, czy możliwe byłoby upozytywnienie wywiadu technicznego, np. przez podpięcie do jakiejś innej centrali .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet nie jest dostępny
@Hubert102, identyczna sytuacja jest u mnie. Nie wiem jaki jest problem. Lata temu miałem Neostradę, a dziś nie ma możliwości podłączenia, nawet jak klatki obok mają taką możliwość.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Hubert102Czy masz jeszcze kabel od dawnego telefonu analogowego u siebie ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim, ja mam stacjonarny jeszcze w mieszkaniu analogowy i działający, a Neostrady nie ma możliwości podłączenia. Zaraz sprawdzę na czacie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Właśnie chyba podczas remontów kabel, który szedł przy listwie do gniazdka został uszkodzony. Czy to może mieć wpływ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja nie mam telefonu od 2011 r a Internet jest możliwość zamówienia ponad półtora miesiąca został odłączony taki wynik
@Hubert102To nie jest problem przez uszkodzony kabel w mieszkaniu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No ale jeżeli mam wyłączoną linię, a kabel nie jest podpięty w domu to nie jest tak, że właśnie przez to nie ma możliwości założenia internetu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Hubert102To gdzie technicy ci odłączyli kabel na centrali od portu czy od budynku ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
a tego to ja nie wiem ;D Konsultantka poradziła, abym podpisał umowę i przyjedzie technik i stwierdzi co jest nie tak.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Hubert102To tak zrób bo nie widzę innej możliwości żeby się dowiedzieć. Ale tez pewnie będziesz musiał zadzwonić na infolinie żeby otrzymać informacje co dalej.
- « Poprzedni
- Następny »