Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Światłowód zielona góra chynów

ROZWIĄZANE
marder
Poziom 29, Znawca Przestworzy

@MatixerPLnapisał(-a)

co najlepsze żeby kuzynce podłączyć, to muszą się o zgodę mnie pytać, bo światło do niej będzie musiało przez moją działkę przechodzić, co najlepsze zgłaszałem do POPC2 swój adres, a ujęli adres kuzynki xD

Możesz uzależnić wydanie zgody na podłączenie domu kuzynki od podłączenia również twojej posesji. Jest to jednak ryzykowne zagranie ponieważ wykonawca z uwagi na "trudności ze zgodami" może całkowicie sobie odpuścić i wówczas światłowodu nie będzie ani u Ciebie ani u kuzynki.

MatixerPL
Poziom 18, Badacz Przestworzy

a co jeśli 3/4 słupów (bo wątpię że nasze kochane orange będzie studzienki kopało) stoi na terenach prywatnych Emotikon: Szczęśliwy, i jest nie wywłaszczone, bo słupy widzę że stoją na terenach które nie dostały popc2

Dzwoniłem do cppc ale nikt nie odbiera, to maila wysłałem na białą plamę

marder

Gdzie stoją słupy i czy są na to papiery to już inny temat  

MatixerPL

@Kapibara dlatego myśle że rozumiesz moje zdenerwowanie, sąsiad który nie ma komputera, będzie normalnie miał swiatlowód (a co jeżeli sąsiad stwierdzi że nie chce przyłącza?) , oni jakieś wgl konsultacje prowadzili odnośnie rozłożenia numerów?

agat13
Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
Solution

@MatixerPL Nie prowadza konsultacji niestety. Nie badają zapotrzebowania. Ja bym się cieszył, gdyby większość sąsiadów zrezygnowała z przyłączy, bo więcej rezerw zostanie na dołączanie w miarę istniejących zasobów w drugiej turze

marder

W latach 90-tych tworzyły się lokalne komitety, spisywano listę adresów itd. Jeśli wtedy kogoś pomijano to na jego wyraźne życzenie. Dziś robi się "dobrze" klientowi zza biurka. A że często jest to nie trafione to jesteś na to chodzącym przykładem. 

MatixerPL

@agat13a wiadomo kiedy ta 2 tura? znając życie pewnie za 3-5 lat podłączą 

agat13
Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny

@MatixerPL Jest coś takiego jak "dogęszczanie" klientów (spotkałem się z takim określeniem). Po zrealizowaniu inwestycji badają, czy są jeszcze rezerwy i zamieszczają w bazie danych info o tym fakcie (dają zielone światło zamówieniom dodatkowym i pozytywne wywiady techniczne). Trzeba próbować i składać zamówienie

MatixerPL

Raport z frontu walki

Dzisiaj się dowiedziałem że TPTELTECH w sumie nie wie kto za ewentualną modyfikacje POPC2 jest odpowiedzialny, a z kolei nie przeszkadza im to w podłączeniu 11a ,notabene takiego adresu już nie ma,

jest 11a/1 i 11a/2 (domek blizniak z 2 ksiegami wieczystymi) i pytanie jest tej kwestii, kto ma prawo skorzystać z tego światłowodu kuzynka z 11a/1 czy wujek z 11a/2? dowiedziałem się też że sąsiad z pod 6 nie będzie brał swiatlowodu, a słup znajduje się pod moją chata, to może znajdzie się rezerwa, CPPC narazie nie odpowiedziało, ale rudere bukowej 10 podłaczą xD, a radny zg mi napisał że to orange odpowiadało za dobór adresów (chyba w excelu)

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Żaden urzędnik z Warszawy nie przyjedzie do Was sprawdzić gdy na poziomie samorządu ktoś nie prowadzi porządnie spraw z zagospodarowaniem przestrzennym.