- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zatrzymane chwile
@Misiek62 pierwszy typ, był odpowiedzią na Twoje pytanie odnośnie ilości dat strzelanych 😉 Już dopisałem tak by nie budziło to najmniejszych wątpliwości. Jeżeli chodzi o zwycięzce, to jak napisałem, osobie (użytkownikowi), który będzie najbliżej daty dopiszemy 500 ptk 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zatrzymane chwile
@Rafałnapisał(-a)@Misiek62pierwszy typ, był odpowiedzią na Twoje pytanie odnośnie ilości dat strzelanych 😉 Już dopisałem tak by nie budziło to najmniejszych wątpliwości. Jeżeli chodzi o zwycięzce, to jak napisałem, osobie (użytkownikowi), który będzie najbliżej daty dopiszemy 500 ptk 😉
@Rafał moje dopytanie dotyczyło sytuacji gdy dwóch lub więcej użytkowników poda tę samą datę, która okaże się najbardziej trafną... co wtedy - 500 do podziału, czy każdy "zwycięzca" po 500 pkt?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zatrzymane chwile
@Misiek62 napisał:
(...) moje dopytanie dotyczyło sytuacji gdy dwóch lub więcej użytkowników poda tę samą datę, która okaże się najbardziej trafną... co wtedy - 500 do podziału, czy każdy "zwycięzca" po 500 pkt?
zrobimy to po olimpijsku ;-)... Aczkolwiek prawdopodobieństwo wystąpienia takiej sytuacji oceniam (pi razy oko) na mniej niż 1 do 100 ;-D
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zatrzymane chwile
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zatrzymane chwile
Żeby tradycji stało się zadość, utrwaliłem 5800 tematów...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zatrzymane chwile
Kiedyś się zastanawiałem, czy na podstawie tych wartości:
- liczba członków
- liczba tematów
- liczba rozwiązań
dałoby się (jakimś trafem!) uchwycić ciąg, do którego można by było zastosować wzór :D. Ale to było na początku... Chyba jeszcze nawet 20000 członków nie było .
Teraz to raczej nie jest możliwe .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zatrzymane chwile
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zatrzymane chwile
@Matt55, "z przecieków" mi wiadomo , że @Piotrekk85 jest matematykiem i u niego "ciąg" wyszedł z turbodoładowaniem Ale możesz Go się poradzić, bo kwalifikacje ma