- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zasady Nasz Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zasady Nasz Orange
Artur napisał(-a):Ech, te nasze problematyczne, polskie końcówki ;-)) @Piotrekk85, @Misiek62, dzięki za celne spostrzeżenie. Niestety nie wiemy kto jest dziewczynką, a kto chłopakiem 😉 Podczas rejestracji nie wybiera się płci i ponieważ rejestracja jest wspólna dla Mój Orange i Nasz Orange - zmiany w niej trwają bardzo długo. Jest za to szansa, że moglibyśmy dodać to podczas pierwszych odwiedzin Nasz Orange.
Pamiętacie, że podczas pierwszej wizyty zostaliście poproszeni o wybranie nazwy użytkownika? Jak - Waszym zdaniem - byłoby to odbierane, gdybyście oprócz nazwy użytkownika zostali poproszeni o wskazanie płci? Ok? Tak sobie?
Jestem za, skoro zgłosiłem propozycję. Skoro jest obawa, że może być to źle odebrane, to można zrobić jak proponuje Piotrekk85 dać wybór. Jeśli zaś idzie o zarejestrowanych użytkowników, to myślę, że można by użyć jakiegoś skryptu sprawdzającego oznaczenie i proponującego przy kolejnym logowaniu dokonanie określenia płci, z możliwością zaznaczenia, że ktoś nie chce - z trwałym zapamiętaniem "wyboru".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zasady Nasz Orange
Masz rację Piotrku, każdą próbę wyłudzenia trzeba piętnować abyśmy wszyscy mogi czuć się tu bezpiecznie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zasady Nasz Orange
Lisiczka napisał(-a):Masz rację Piotrku, każdą próbę wyłudzenia trzeba piętnować abyśmy wszyscy mogi czuć się tu bezpiecznie
@Lisiczka chyba ta wypowiedź miała być w innym temacie 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zasady Nasz Orange
na post w tym temacie ale jak się okazało... parę stron wcześniej, coś mi nie wskoczyło w telefonie i nie zauważyłam, przepraszam za zamieszanie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zasady Nasz Orange
Lisiczka napisał(-a):na post w tym temacie ale jak się okazało... parę stron wcześniej, coś mi nie wskoczyło w telefonie i nie zauważyłam, przepraszam za zamieszanie
NIe ma problemu 😉 w telefonie nie można cytować, stąd ten rozrzut...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zasady Nasz Orange
Bardzo dobry poradnik, warto aby wszystkim tym, którzy po raz pierwszy zalogowali się do Nasz Orange pokazał się z automatu. Nie byłoby później zbędnych pytań technicznych. 😄
@Arturro, dobrze byłoby jak już są tutaj zasady Nasz Orange dodać dla porządku informację dlaczego warto oznaczać niektóre komentarze jako rozwiązanie danego problemu. Żeby nowi wiedzieli, że takie coś kryje się w opcjach postu i warto w nie w odpowiednim momencie klikać. Poza tym te odznaczenia dla niektórych świeżych użytkowników mogą być niezbyt jasne. Warto o tym wspomnieć po co to i dlaczego. Sorki za mądrzenie się. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zasady Nasz Orange
@Matt55, cenna porada, dodaliśmy info w sekcji Jak rozmawiać w Nasz Orange:
- jeśli założyłeś temat i pojawiła się dobra odpowiedź lub rozwiązanie - koniecznie oznacz najlepszą odpowiedź klikając w przycisk Dzięki temu pomożesz osobom, które będą miały podobne pytanie.