Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słownik a błędy

ROZWIĄZANE
Anonim
Nie dotyczy
Solved!

Słownik a błędy

Wiadomość zawiera obraz

Dokonałem dzisiaj edycji posta użytkownika z pozycji cytuj. Dotyczy m.in. słowa pozniej (powinno być później). W podpowiedziach po spółgłosce "p" zostały wyświetlone z samogłoską "o", ale już bez spółgłoski "ź". Nie było żadnej podpowiedzi z samogłoską "ó" . Żeby dokonać edycji bez słownika, musiałem spowodować zamknięcie okienko podpowiedzi i najechać kursorem poza podkreślenie błędu i wracając strzałką w lewo przed błąd, backspace i dopiero dokonać korekty. Niestety, edycja tematu jest poza moim "zasięgiem" i jak wcześniej zgłaszałem, to należałoby zostawić moderatorom.

1) iza3004.PNG2 iza.PNG

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Anonim
Nie dotyczy
Solution

Słownik a błędy

Wiadomość zawiera hiperłącze Wiadomość zawiera obraz

vdsl2 napisał(-a):

@burebusekJeszcze coś....

large.png

@Anonim, przeoczyłem. Co do innych wypowiedzi, to mam mieszane uczucia. Język polski w necie zszedł na przysłowiowe psy...zwłaszcza na popularnych forach. Nic, i nikogo nie usprawiedliwia, gdy się kaleczy ojczysty język. W tym konkretnym przypadku wszedłem tylko raz w słownik, by zasygnalizować problem.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

18 ODPOW. 18
Adept
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Słownik a błędy

@Anonim  czasami użytkownicy nie zwracają uwagi, albo wręcz nie przywiązują wagi do pisania z użyciem "polskich" liter... i tak przekaz zazwyczaj jest czytelny.

Anonim
Nie dotyczy

Słownik a błędy

Wiadomość zawiera obraz

@AnonimJeszcze coś....

large.png

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Słownik a błędy

Słownik jest konfigurowalny na poziomie przeglądarki, a nie Nasz Orange. Jeśli wiele razy wybierasz błędne słowo, słownik mógł go się "nauczyć", zalety uczenia maszynowego Emotikon: Bardzo szczęśliwy
Anonim
Nie dotyczy
Solution

Słownik a błędy

Wiadomość zawiera hiperłącze Wiadomość zawiera obraz

vdsl2 napisał(-a):

@burebusekJeszcze coś....

large.png

@Anonim, przeoczyłem. Co do innych wypowiedzi, to mam mieszane uczucia. Język polski w necie zszedł na przysłowiowe psy...zwłaszcza na popularnych forach. Nic, i nikogo nie usprawiedliwia, gdy się kaleczy ojczysty język. W tym konkretnym przypadku wszedłem tylko raz w słownik, by zasygnalizować problem.

Misiek62
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

Słownik a błędy

@Anonim, @Anonim 

darujcie słownikowi, on nie bada sensu zdania tylko co najwyżej poprawność pojedynczego słowa... więc "włożona" żaden słownik ani program sprawdzający pisownię, nie uzna za błędny.

Ragor
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Słownik a błędy

Słusznie @Misiek62 prawi, słownikowi darujcie, ino tym co pisać się im poprawnie nie chce darować nie należy.

Anonim
Nie dotyczy

Słownik a błędy

Wiadomość zawiera obraz

Jak widać na blogu Orange działa bez problemu podpowiadanie pisowni i innych stronach też a na NO już nie może sprawdzi to @Piotrek do wiadomość @Misiek62 @Piotrekk85 @Anonim

Przechwytywanie.PNG

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Słownik a błędy

Wiadomość zawiera obraz

I na nasz orange w pełnym edytorze też możesz włączyć...

2017.04.21_09h33m22s_001.png

Anonim
Nie dotyczy

Słownik a błędy

Wiadomość zawiera obraz

Piotrekk85 napisał(-a):

I na nasz orange w pełnym edytorze też możesz włączyć...

2017.04.21_09h33m22s_001.png

@Piotrekk85Tylko zobacz jakie są tam błędy.

Przechwytywanie.PNG