Nie można wyświetlić tego widżeta.

Sterownik ph do akwarium

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29503
  • 271

Sterownik ph do akwarium

@AdamF  próbowałeś może w nowym poustawiać wszystko tak jak w starym routerze?

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14213
  • 58417
  • 706

Sterownik ph do akwarium

@slav72 proponowałem na początku dyskusji...jeszcze przed resetami. 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32767
  • 38713
  • 1388

Sterownik ph do akwarium

Jeśli podłączyłeś stary router i działa, to znaczy że sterownik pamięta jego sieć i nie połączył się z nowym. Musisz zmienić dane sieci wifi w serwerze samego sterownika logując się przez stary router.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29503
  • 271

Sterownik ph do akwarium

@agat13  tak jest, ja w moim trzecim poście w tym wątku też proponowałem aby udać się do piwnicy 🙂

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 54
  • 125
  • 0

Sterownik ph do akwarium

ten stary miał bardzo mało opcji

• 54
  • 125
  • 0

Sterownik ph do akwarium

Nie, ten sterownik również posiada swoje wifi, przez które można wszystko ustawić łącznie z wpisaniem do jakiej sieci chcę się podłączyć, ale jak już się podłączy do sieci domowej to lepiej jest ustawiać, sprawdzać wszystko z poziomu przeglądarki przez router, a nie przełączać między wifi sterownika a wifi routera. Jak przyniosłem stary router z piwnicy to się na nowo połączyłem z nim, bo przecież z dziesięć razy resetowałem ten sterownik.

• 54
  • 125
  • 0

Sterownik ph do akwarium

Stary router, był używany z jakiejś sieci z Finlandi, nic nie ustawiałem po prostu działał, ten nowy jest od orange również nic nie grzebałem podłączyłem i wszystko prócz problemu z tym sterownikiem, działa

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14213
  • 58417
  • 706

Sterownik ph do akwarium

@AdamF jeszcze mi jedno przyszło do głowy, w jednym z routerów za pomocą odhaczenia można zrobić separację adresów IP. Zerknij czy nie masz na tym nowym takiej opcji? 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6327
  • 25847
  • 216

Sterownik ph do akwarium

Najprościej byłoby nie ruszać tego raz skonfigurowanego sterownika a zmienic konfigurację nowego rutera tak żeby pasowała do starej. Tzn. SSID, typ zabezpieczen i hasło powinny być te same, numeracja sieci w DHCP najlepiej też, ale jeśli i tak nie przypisałeś stałego IP sterownikowi to to akurat ma mniejsze znaczenie bylebyś tylko wiedział jakie IP sterownik ma przypisane - a to zdaje się widzisz bez problemu. Upewnij się jednak że nie mylisz się w swojej konstatacji - masz sporo urządzń na raz podłączonych, łatwo o prosty błąd tego typu. Wtedy ryzyko że "coś" ze starej konfiguracji w sterowniku przeszkadza jest mniejsze.

Ale tak naprawdę to skoro już wielokrotnie resetowałeś i nadal nic to nie wiem... Ping z komputera na adres sterownika przechodzi? Jeśli tak to coś blokuje stronę www sterownika... Zabezpieczenia przeglądarki? Ale przecież ich nie zmieniałeś... Może coś zostało w cache?... ale przeładowywać stronę pewnie też próbowałeś...

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6327
  • 25847
  • 216

Sterownik ph do akwarium

@AdamFnapisał(-a)

dmz i upnp jest wyłączone

Zrzut ekranu (16).png

A  co jest w zakładkach: zabezpieczenia-filtr IP sieci LAN, filtr MAC i filtr URL?

Wygląda jakby coś odfiltrowywało twoje próby wejscia na stronę sterownika. Jeśli tym filtrem nie jesteś ty (tak bym zaklasyfikował pomyłkę w kwestii przypisanego sterownikowi IP) to musi to być coś w nowym ruterze.