- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po dyskusji w innym wątku wszedłem sobie na Orange World. I trochę jest ubogo.
1) Link do Moje konto na działa, jeśli mamy inną przeglądarkę niż Chrome.
2016-10-05-22-57-46.jpg
2) kontent VOD dawno nie był aktualizowany
3) błędne linki do niereponsywnych stron np. klikając w baner o Spotify przenosił nas do strony www (dla PC), a nie dla komórek
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
na Ciebie zawsze można liczyć wieczny marudo. ![]()
Własnie dzięki takim uwagą możemy się rozwiajać!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli chodzi o punkt 1, czyli link "Moje konto" to ponieważ ta strona mobilna jest O WIELE mniej funkcjonalna niż aplikacja Mój Orange - postanowiliśmy przekierowywać do znacznie fajniejszej i ciągle rozwijanej aplikacji.
Po dotknięciu linku sprawdzamy system operacyjny, potem pytamy system czy aplikacja jest zainstalowana i jeśli tak to strona proponuje jej uruchomienie, a jeśli nie to kierujemy do odpowiedniego sklepu z aplikacjami.
Programiści obiecywali, że będzie działać na niemal wszystkich urządzeniach. @Piotrekk85, podpowiesz jakiego telefonu i przeglądarki używasz?
Domyślam się, że to tylko testy, ale gdyby trafił tu ktoś, kto jest bardzo sentymentalny 😉 i nie chce przestawić się na korzystanie z aplikacji to może do zakładek dodać ten link:
https://m.orange.pl/portal/lecare/
To strona mobilna "Moje konto". Osobiście nie polecam, bo appka znacznie fajniejsza 🙂
Wysyłamy zawartość VOD, czyli pkt. 2 do aktualizacji, dzięki!
Co do punktu trzeciego, to trochę wstyd się przyznać, @Piotrekk85, ale strona orange.pl nie jest jeszcze responsywna (choć mocno nad tym pracujemy!) co w praktyce oznacza, że jeśli chcemy, aby strona dobrze wyświetlała się na urządzeniach mobilnych to musimy napisać... dwie strony - jedną dla desktopów i jedną dla komórek. Dlatego spora część stron nie ma swojej wersji mobilnej i niestety musimy wtedy kierować na komórkach do wersji desktopowych. Słabo, wiem, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku się to zmieni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
na Ciebie zawsze można liczyć wieczny marudo. ![]()
Własnie dzięki takim uwagą możemy się rozwiajać!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli chodzi o punkt 1, czyli link "Moje konto" to ponieważ ta strona mobilna jest O WIELE mniej funkcjonalna niż aplikacja Mój Orange - postanowiliśmy przekierowywać do znacznie fajniejszej i ciągle rozwijanej aplikacji.
Po dotknięciu linku sprawdzamy system operacyjny, potem pytamy system czy aplikacja jest zainstalowana i jeśli tak to strona proponuje jej uruchomienie, a jeśli nie to kierujemy do odpowiedniego sklepu z aplikacjami.
Programiści obiecywali, że będzie działać na niemal wszystkich urządzeniach. @Piotrekk85, podpowiesz jakiego telefonu i przeglądarki używasz?
Domyślam się, że to tylko testy, ale gdyby trafił tu ktoś, kto jest bardzo sentymentalny 😉 i nie chce przestawić się na korzystanie z aplikacji to może do zakładek dodać ten link:
https://m.orange.pl/portal/lecare/
To strona mobilna "Moje konto". Osobiście nie polecam, bo appka znacznie fajniejsza 🙂
Wysyłamy zawartość VOD, czyli pkt. 2 do aktualizacji, dzięki!
Co do punktu trzeciego, to trochę wstyd się przyznać, @Piotrekk85, ale strona orange.pl nie jest jeszcze responsywna (choć mocno nad tym pracujemy!) co w praktyce oznacza, że jeśli chcemy, aby strona dobrze wyświetlała się na urządzeniach mobilnych to musimy napisać... dwie strony - jedną dla desktopów i jedną dla komórek. Dlatego spora część stron nie ma swojej wersji mobilnej i niestety musimy wtedy kierować na komórkach do wersji desktopowych. Słabo, wiem, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku się to zmieni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange World
Odnośnie 1. Wszystko działa na Chrome. Testowałem na LG Swift II (E430). Problem jest ze wbudowaną przeglądarką (nie na projekcie chromium).