- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po dyskusji w innym wątku wszedłem sobie na Orange World. I trochę jest ubogo.
1) Link do Moje konto na działa, jeśli mamy inną przeglądarkę niż Chrome.
2) kontent VOD dawno nie był aktualizowany
3) błędne linki do niereponsywnych stron np. klikając w baner o Spotify przenosił nas do strony www (dla PC), a nie dla komórek
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
na Ciebie zawsze można liczyć wieczny marudo.
Własnie dzięki takim uwagą możemy się rozwiajać!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli chodzi o punkt 1, czyli link "Moje konto" to ponieważ ta strona mobilna jest O WIELE mniej funkcjonalna niż aplikacja Mój Orange - postanowiliśmy przekierowywać do znacznie fajniejszej i ciągle rozwijanej aplikacji.
Po dotknięciu linku sprawdzamy system operacyjny, potem pytamy system czy aplikacja jest zainstalowana i jeśli tak to strona proponuje jej uruchomienie, a jeśli nie to kierujemy do odpowiedniego sklepu z aplikacjami.
Programiści obiecywali, że będzie działać na niemal wszystkich urządzeniach. @Piotrekk85, podpowiesz jakiego telefonu i przeglądarki używasz?
Domyślam się, że to tylko testy, ale gdyby trafił tu ktoś, kto jest bardzo sentymentalny 😉 i nie chce przestawić się na korzystanie z aplikacji to może do zakładek dodać ten link:
https://m.orange.pl/portal/lecare/
To strona mobilna "Moje konto". Osobiście nie polecam, bo appka znacznie fajniejsza 🙂
Wysyłamy zawartość VOD, czyli pkt. 2 do aktualizacji, dzięki!
Co do punktu trzeciego, to trochę wstyd się przyznać, @Piotrekk85, ale strona orange.pl nie jest jeszcze responsywna (choć mocno nad tym pracujemy!) co w praktyce oznacza, że jeśli chcemy, aby strona dobrze wyświetlała się na urządzeniach mobilnych to musimy napisać... dwie strony - jedną dla desktopów i jedną dla komórek. Dlatego spora część stron nie ma swojej wersji mobilnej i niestety musimy wtedy kierować na komórkach do wersji desktopowych. Słabo, wiem, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku się to zmieni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
na Ciebie zawsze można liczyć wieczny marudo.
Własnie dzięki takim uwagą możemy się rozwiajać!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli chodzi o punkt 1, czyli link "Moje konto" to ponieważ ta strona mobilna jest O WIELE mniej funkcjonalna niż aplikacja Mój Orange - postanowiliśmy przekierowywać do znacznie fajniejszej i ciągle rozwijanej aplikacji.
Po dotknięciu linku sprawdzamy system operacyjny, potem pytamy system czy aplikacja jest zainstalowana i jeśli tak to strona proponuje jej uruchomienie, a jeśli nie to kierujemy do odpowiedniego sklepu z aplikacjami.
Programiści obiecywali, że będzie działać na niemal wszystkich urządzeniach. @Piotrekk85, podpowiesz jakiego telefonu i przeglądarki używasz?
Domyślam się, że to tylko testy, ale gdyby trafił tu ktoś, kto jest bardzo sentymentalny 😉 i nie chce przestawić się na korzystanie z aplikacji to może do zakładek dodać ten link:
https://m.orange.pl/portal/lecare/
To strona mobilna "Moje konto". Osobiście nie polecam, bo appka znacznie fajniejsza 🙂
Wysyłamy zawartość VOD, czyli pkt. 2 do aktualizacji, dzięki!
Co do punktu trzeciego, to trochę wstyd się przyznać, @Piotrekk85, ale strona orange.pl nie jest jeszcze responsywna (choć mocno nad tym pracujemy!) co w praktyce oznacza, że jeśli chcemy, aby strona dobrze wyświetlała się na urządzeniach mobilnych to musimy napisać... dwie strony - jedną dla desktopów i jedną dla komórek. Dlatego spora część stron nie ma swojej wersji mobilnej i niestety musimy wtedy kierować na komórkach do wersji desktopowych. Słabo, wiem, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku się to zmieni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange World
Odnośnie 1. Wszystko działa na Chrome. Testowałem na LG Swift II (E430). Problem jest ze wbudowaną przeglądarką (nie na projekcie chromium).