Nie można wyświetlić tego widżeta.

Mój Orange - nie da się zalogować!

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2298
  • 8708
  • 33

Wyloguj się z MO i NO. Następnie zaloguj się na NO i potem na MO, w tej samej przeglądarce. Zadziała?

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2379
  • 13127
  • 63

Po wylogowaniu z NO i Mój Orange, utrzymując obie zakładki, nie da się do Nasz Orange zalogować > błąd 404, więc coś tam nie gra w Mój Orange i blokuje Nasz Orange, nie wnikam w to.

Ja korzystam z bezpośredniego wejścia  Porady, opinie i forum - Nasz Orange

Czyszcząc ciasteczka i resztę danych, da się na Nasz Orange zalogować i potem na Mój Orange, ja tak korzystam od zawsze, nie pamiętam czy miałem z tym problem, pewnie dawno.

no.jpg

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2696
  • 11112
  • 108

@gk2a6wyczyszczenie ciasteczek i danych witryn w przeglądarce pomaga zalogować się na Mój Orange i Nasz Orange. Problem jest wtedy jak wylogujesz się z forum Nasz Orange  i chce od razu zalogować się na konto Mój Orange na tej samej przeglądarce i wtedy występuje taki komunikat Wystąpił nieznany błąd podczas logowania. Pomaga wyczyszczenie ciasteczek w przeglądarce lub odczekanie godziny, 30 minut  pomiędzy wylogowaniem  się z forum Nasz Orange a zalogowaniem się do Mój Orange.

Pozdrawiam 🙂

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6330
  • 25851
  • 216

@pirenejnapisał(-a)

...

używać dwóch różnych przeglądarek. Ja do MO mam Chrome, a do NO Firefoksa i spoko.

...

Stosuję identyczną taktykę i nawet te same przeglądarki. Praktycznie zero problemów.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2298
  • 8708
  • 33

@Pablo5napisał(-a)

wyczyszczenie ciasteczek i danych witryn w przeglądarce pomaga zalogować się na Mój Orange i Nasz Orange.

@Pablo5, ale Ty się kiedyś przyznałeś, że masz wujka w Orange i że lubisz pomagać. To pomóż i powiedz wujkowi, że jest taki problem i wstyd z tym portalem, i żeby podmiot odpowiedzialny to poprawił. Bo to, co napisałeś, to metoda obejściowa, a nie instrukcja obsługi, prawda?

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 423
  • 1106
  • 7

Używam tego do logowania

1.png

żadnych błędów.

Zespół Nasz Orange
  • 2984
  • 12540
  • 151

Dzięki wszystkim za różne testy, podejścia i sygnały w tej sprawie. 👍 Dajcie znać, gdyby ten konkretny komunikat Wam się pojawił ponownie: "Wystąpił nieznany błąd... ".

Ptaszki ćwierkają, 🐦 że już tak nie powinno się zdarzyć 😉

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2910
  • 7534
  • 195

Ptaszki mają rację, działa.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 549
  • 1042
  • 4

@Wiktor  cieszę się że w końcu pracownicy Orange na tym forum zajęli się czymś innym niż cenzurą postów.  Dam znać jeśli przypadki się powtórzą. Poprawcie jeszcze to techniczne rozdwojenie jaźni w procesach logowania (przekierowanie na inną stronę gdy ktoś wpisuje nr zamiast poprawnego loginu) i może uda się to doprowadzić do sensownego stanu.

P.S. Specjalnie przetestowałem teraz - udało się końcu normalnie zalogować. Niestety dalej utrudniacie działanie menedżerowi haseł i nie działa autouzupełnianie, nie dajecie możliwości zabezpieczenia mój orange niephishowalnym faktorem (U2F) ale dobra, już się nie rozpędzam z tymi oczekiwaniami.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 549
  • 1042
  • 4

Przypadki się powtarzają i skutkują

a) fałszywym komunikatem o nieprawidłowych poświadczeniach

b) błędem 400

wyczyszczenie pamięci podręcznej dla domeny orange.pl pomaga co dowodzi tego że coś jest źle zrobione. Po jakimś czasie sytuacja znowu się powtarza.

Oczywiście dla zmylenia przeciwnika(klienta) mimo 5 przekierowań na infolinii NIKT w Orange nie wie gdzie to zgłosić osobom odpowiedzialnym za portal (niezły bałagan). Pomijając że większość konsultantów o istnieniu nasz.orange.pl dowiedziała się ode mnie lub wmawiali mi że chodzi o MÓJ Orange...

Zrzut ekranu 2023-11-03 181727.pngZrzut ekranu 2023-11-03 181316.png