brak realizacji umowy

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 10
  • 32
  • 0

brak realizacji umowy

Dzień dobry,
czy ktoś z Was miał podobną sytuację z Orange?

Umowę na internet podpisałem w październiku. Montaż miał odbyć się w listopadzie, następnie został przełożony na grudzień, później na styczeń.,teraz na Za każdym razem w dniu planowanej instalacji dostaję informację o kolejnym przesunięciu, bez podania konkretnych przyczyn.

Sytuacja powtarza się co miesiąc, a ja nadal nie mam ani usługi, ani jasnej informacji, co faktycznie blokuje montaż.

Jeżeli ktoś z forum, szczególnie osoba związana z Orange lub ktoś, kto miał podobny problem, wie z czego to wynika i jak skutecznie doprowadzić sprawę do końca, będę wdzięczny za odpowiedź.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15770
  • 65124
  • 838

brak realizacji umowy

@rayder4 usługi po miedzi możesz już nie zamówić...więc warto się określić 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

25 ODPOW. 25

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9140
  • 37126
  • 313

brak realizacji umowy

Instalacja miała być w bloku czy w domku? Jeśli w domku to linia napowietrzna czy zakopana w ziemi?
Orange ma notoryczne problemy z przepływem informacji na linii sprzedawca-instalator-klient, Twoje sytuacja nie jest jakoś szczególnie wyjątkowa (no może odrobinę).

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15770
  • 65124
  • 838

brak realizacji umowy

@rayder4  powodów braku realizacji może być wiele. Trudno zgadnąć nie znając sytuacji sieciowej w Twojej okolicy. Zależy czyja jest to sieć, jaki typ przyłącza i czy zamówienie  tak naprawdę dotarlo do techników. 

Napisz coś więcej na temat, pomożemy.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 347
  • 1547
  • 35

brak realizacji umowy

Czasem to utrudniony dostęp do infrastruktury zimą, czasem trudności w komunikacji Orange - właściciel infrastruktury, a czasem konieczność pozyskania zgód od ZDiM lub Twoich sąsiadów.

Konsultanci w salonach oraz na infolinii mają możliwość sprawdzenia co się dzieje, bądź pozyskania wyjaśnień od partnerów technicznych. Tam powinieneś się zgłosić.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1613
  • 6649
  • 62

brak realizacji umowy

@rayder4 tak jak koledzy powiedzieli, powodów może być wiele. Ja w sytuacji, gdy mi zmieniali termin instalacji. Skontaktowałem się z BOK i zapytałem dlaczego. Dostałam konkretną odpowiedź. W moim przypadku akurat to była wina po stronie właściciela infrastruktury.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3384
  • 14874
  • 82

brak realizacji umowy

Mi kiedyś Orange zmieniło termin montażu. Potem już nie pytałem co było powodem... Różowy operator przyjechał punktualnie:)

• 10
  • 32
  • 0

brak realizacji umowy

Instalacja w domku, ale linia już istnieje. Wcześniej był tutaj internet Orange, ale na inną osobę. Po wyrejestrowaniu tamtej umowy z nową zaczęły się takie klocki.

• 3384
  • 14874
  • 82

brak realizacji umowy

Jeżeli masz już linię i przyłącze (gniazdo optyczne) to nie musisz wzywać technika.  Router możesz podłączyć samodzielnie.

Nawet apka Orange ma instrukcje samodzielnej instalacji .

Screenshot_20260205-190717.png

• 10
  • 32
  • 0

brak realizacji umowy

Linia jest ,ale poprzednia umowa jest wyrejestrowana

• 3384
  • 14874
  • 82

brak realizacji umowy

Ale to bez znaczenia. Czy masz gniazdko optyczne?