brak realizacji umowy

ROZWIĄZANE

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 15
  • 48
  • 0

brak realizacji umowy

Nie bardzo widzę tu logikę w twierdzeniu, że usługa mogła zostać aktywowana. Od października problemem jest właśnie brak wizyty technika, który miał dostarczyć i uruchomić sprzęt (router). Skoro nikt się nie pojawił i nie przekazano żadnego urządzenia, to fizycznie nie ma na czym tej usługi uruchomić.

Nie dostałem ani routera stacjonarnego, ani sprzętu do internetu mobilnego, nie było też żadnej aktywacji po mojej stronie. Bez sprzętu i bez dostępu do sieci trudno mówić o działającej usłudze — nawet „w tle”.

Jeżeli w systemie operatora coś widnieje jako aktywne, to jest to co najwyżej wpis administracyjny, a nie realnie świadczona usługa.

• 15
  • 48
  • 0

brak realizacji umowy

@Glut napisał(-a)

@rayder4  najlepiej zadzwoń na infolinię i wyjaśnij sprawę.

Próbuję to od kilku miesięcy.

I za każdym razem dostaję odpowiedź, że usługa będzie wykonana w kolejnym czasie.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1951
  • 8360
  • 68

brak realizacji umowy

@rayder4  złóż reklamację.

• 15
  • 48
  • 0

brak realizacji umowy

Mam już dwie odpowiedzi reklamacyjne.Pierwsza przyznaje mi rację i nie widzą przeszkód w realizacji umowy. Nawet mieli dać mi marchewkę za zwłokę . No i oczywiście do realizacji nie doszło.Druga odpowiedź to już czysty bełkot, więc pozostaje mi tylko UOK

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9389
  • 38434
  • 324

brak realizacji umowy

A istnieje?

• 15
  • 48
  • 0

brak realizacji umowy

Tak, umowa jak najbardziej istnieje . Została pobrana, pobrana z jej numeru.A teraz wygląda to tak, jakby nikt nie wiedział, jak z tego wybrnąć.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9389
  • 38434
  • 324

brak realizacji umowy

@rayder4napisał(-a)

Tak, umowa jak najbardziej istnieje . Została pobrana, pobrana z jej numeru.A teraz wygląda to tak, jakby nikt nie wiedział, jak z tego wybrnąć.

OK, a konto w Mój Orange? Pytam, bo w tym portalu można samodzielnie sprawdzić status usług i z jego poziomu można też je modyfikować, zgłaszać reklamacje, rozmawiać z BOK - generalnie użyteczny portal.