Rok temu przeniosłem usługę pod inny adres, a teraz przez pomyłkę mnie odłączyli

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 10
  • 17
  • 0

Rok temu przeniosłem usługę pod inny adres, a teraz przez pomyłkę mnie odłączyli

Witam Chciałbym przedstawic  Moj problem z siecią Orange , który nie jest dalej rozwiązany . 

W skrócie Od dnia 13.02.2026 - nie Mam dostępu do usługi swiatlowodu i telewizji zostało zgłoszone , pierwszy konsultant powiedzial ze sa prace techniczne będzie  w sobotę  do godziny 10tej , sobota południe dzwonie znowu kolejny konsultant umowil technika,  technik przyjechal w poniedziałek stwierdził ze firma fiber host odłączyła Mnie z sieci , dzwonil rozmawial wyszła pomyłka kazdy zdziwiony gdzie ponad rok temu byla przeniesiona usługa pod aktualny adres i 13.02.2026 po ponad roku odłączyli Mnie. Od poniedziałku dzwonie po kilka razy każda rozmowa zaczyna się tak samo podanie adresów gdzie w tamtym roku 2025 Mialem przedłużana umowę i w rozmowie bylo przekazywane i potwierdzane zmiany adresu na aktualny gdzie w aplikacji dalej widnieje stary adres  Zrobiłem jeszcze raz przeniesienie zeby internet dzialal zgodizlem sie na oplate nigdzie nie mogę doprosić sie o jakis dokument informujący Mnie ze opłata została naliczona faktura paragon cokolwiek od poniedziałku miala byc juz zrobiona aktywacja do tej pory nic , to jest parodia co sie u was dzieje a do tego rozmowy z konsultantem 2 razy sytuacja ze prowadzę rozmowę cos sprawdza czekam nagle rozmowa sie urywa i Mam odłączona sieć w telefonie xD albo trwa rozmowa , Mówią ze odzwonią do pol h i nikt nie dzwoni .. Kiedy w końcu przywrócicie Mi dostęp do internetu lub przyślecie jakiegos technika który stwierdzi problem z Waszej winy i po prostu zrezygnuje z waszej oferty (rozwiązanie umowy) 

To jest cyrk co robicie a Ja niw zamierzam za to płacić. 

17 ODPOW. 17

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33155
  • 41150
  • 1406

Na forum nikt nie pomoże. Warto zgłosić reklamację (o ile nie jest zgłoszona) i czekać na odpowiedź. Jest tyle zagmatwane, więc pewnie trzeba czasu na odkręcenie.

• 10
  • 17
  • 0

Halooo czy w Waszej siedzibie pracuja osoby kompetentne które potrafią , podejrzewam że w komputerze wystarczy znaleźć odbiorcę na aktualny adres i przywrócić Mi działanie internetu ?  

Bardzo proszę o odpowiedź .

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33155
  • 41150
  • 1406

Internet

Na forum pomocy w indywidualnej sprawie niestety nie otrzymasz.

• 10
  • 17
  • 0

Dla tego pisze na forum bo wydzwaniając jak idiota do INTERNET POMOC od poniedziałku przy każdej rozmowie z konsultantem temat zaczyna sie na nowo , to chyba są tam ludzie którzy takie sprawy załatwiają od ręki .. 

Tym bardziej ze to nie jest z Mojej winy tylko z winy konsultantow którzy nie potrafia zaaktualizowac adresu od ponad roku .. 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16066
  • 66670
  • 857

Internet

@Internet96  sprawa trudna, bo dane adresowe u obu operatorów się różnią. 

Fiberhost prawdopodobnie przeniósł usługę, ale nie odpisał tego do Orange. Stąd w Orange Stary adres. Zgłoszenie mogli też dyndać na jakimś głupim błędzie lub na kraju odpowiedzi ..

Fiberhost jak dostał ponowne zapytanie gdzie skierował usługę, zareagował nerwowo i odłączył ja w nowym miejscu, teoretycznie wracając na stare zgodnie z info od Orange. To moja hipoteza i teraz Orange powinno wysłać info do Fiberhost o ponowne przeniesienie usługi. To potrwa, bo jak zwykle bywa przekazywanie info między dwoma operatorami musi trwać

To taka moja teoria przebiegu wydarzeń

Zgłaszaj przeniesienie do Orange i tyle. Wcześniej jednak ustal na jakim adresie widnieją usługi.

• 10
  • 17
  • 0

No tak kolejny raz powtórzę , o zmianą adresu walcze już od poniedziałku caly czas widnieje stary i widniał pewnie od momentu podpisania kolejnej umowy w grudniu 2025 i momentu przeniesienia w 2024 nie interesowałem sie tym dla czego tak jest ale teraz , gdy chce rozwiązać problem z internetem to sprawa zmiany adresu lub aktualizacji kończy się tylko z kazdym kolejnym konsultantem na rozmowie i zapewnieniach..

• 16066
  • 66670
  • 857

Internet

@Internet96  już napisałem...każde sprostowanie wymaga działania dwóch firm. Skoro dane się różnią, to błąd jest w komunikacji i tu tego nie rozstrzygniemy. Tylko ogarnięty konsultant dostrzeże odpowiednie działanie i wyprostuje bazy. Jednak komunikacja trwa...i na to nikt tu nie ma wpływu 

• 10
  • 17
  • 0

@agat13napisał(-a)

@Internet96  już napisałem...każde sprostowanie wymaga działania dwóch firm. Skoro dane się różnią, to błąd jest w komunikacji i tu tego nie rozstrzygniemy. Tylko ogarnięty konsultant dostrzeże odpowiednie działanie i wyprostuje bazy. Jednak komunikacja trwa...i na to nikt tu nie ma wpływu 

Haha oczywiscie ladnie wszystko pięknie a jesli Moja egzystencja bazuje na możliwości dostępu do internetu to kto Mi za to zaplaci ? Teraz nie potraficie przywrocic dostępu, a jesli Ja nie zapłacę to jakos potraficie wstrzymać dostep i przywrocic go pewnie nie dłużej jak 24 h od otrzymania wpłaty to wtedy nie ma błędów xD , nie jest tak ?

*Edytowałem treść - moderator Wojciech. 

• 16066
  • 66670
  • 857

@Internet96  trudno się z Tobą nie zgodzić, że ktoś gdzieś popełnił błąd. Jednak jako taki sam użytkownik usług Orange jak Ty nie mam mocy sprawczej, aby coś naprawić, czy wyjaśnić. 

To forum samopomocowe i bezpośredniej pomocy tu nie uzyskasz.

To co napisałem to tylko hipoteza tego co się zadziało, choć bardzo prawdopodobna i oparta na doświadczeniu z operatorami różnej maści. 

Składają reklamacje i wniosek o zwrot abonamentu za niedziałanie usługi. 

Tyle mogę poradzić