- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
brak realizacji umowy
Dzień dobry,
czy ktoś z Was miał podobną sytuację z Orange?
Umowę na internet podpisałem w październiku. Montaż miał odbyć się w listopadzie, następnie został przełożony na grudzień, później na styczeń.,teraz na Za każdym razem w dniu planowanej instalacji dostaję informację o kolejnym przesunięciu, bez podania konkretnych przyczyn.
Sytuacja powtarza się co miesiąc, a ja nadal nie mam ani usługi, ani jasnej informacji, co faktycznie blokuje montaż.
Jeżeli ktoś z forum, szczególnie osoba związana z Orange lub ktoś, kto miał podobny problem, wie z czego to wynika i jak skutecznie doprowadzić sprawę do końca, będę wdzięczny za odpowiedź.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
brak realizacji umowy
Orange ma notoryczne problemy z przepływem informacji na linii sprzedawca-instalator-klient, Twoje sytuacja nie jest jakoś szczególnie wyjątkowa (no może odrobinę).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
brak realizacji umowy
@rayder4 powodów braku realizacji może być wiele. Trudno zgadnąć nie znając sytuacji sieciowej w Twojej okolicy. Zależy czyja jest to sieć, jaki typ przyłącza i czy zamówienie tak naprawdę dotarlo do techników.
Napisz coś więcej na temat, pomożemy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
brak realizacji umowy
Czasem to utrudniony dostęp do infrastruktury zimą, czasem trudności w komunikacji Orange - właściciel infrastruktury, a czasem konieczność pozyskania zgód od ZDiM lub Twoich sąsiadów.
Konsultanci w salonach oraz na infolinii mają możliwość sprawdzenia co się dzieje, bądź pozyskania wyjaśnień od partnerów technicznych. Tam powinieneś się zgłosić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
brak realizacji umowy
@rayder4 tak jak koledzy powiedzieli, powodów może być wiele. Ja w sytuacji, gdy mi zmieniali termin instalacji. Skontaktowałem się z BOK i zapytałem dlaczego. Dostałam konkretną odpowiedź. W moim przypadku akurat to była wina po stronie właściciela infrastruktury.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
brak realizacji umowy
Mi kiedyś Orange zmieniło termin montażu. Potem już nie pytałem co było powodem... Różowy operator przyjechał punktualnie:)