brak realizacji umowy

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 6
  • 0

brak realizacji umowy

Dzień dobry,
czy ktoś z Was miał podobną sytuację z Orange?

Umowę na internet podpisałem w październiku. Montaż miał odbyć się w listopadzie, następnie został przełożony na grudzień, później na styczeń.,teraz na Za każdym razem w dniu planowanej instalacji dostaję informację o kolejnym przesunięciu, bez podania konkretnych przyczyn.

Sytuacja powtarza się co miesiąc, a ja nadal nie mam ani usługi, ani jasnej informacji, co faktycznie blokuje montaż.

Jeżeli ktoś z forum, szczególnie osoba związana z Orange lub ktoś, kto miał podobny problem, wie z czego to wynika i jak skutecznie doprowadzić sprawę do końca, będę wdzięczny za odpowiedź.

5 ODPOW. 5

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9118
  • 37043
  • 313

brak realizacji umowy

Instalacja miała być w bloku czy w domku? Jeśli w domku to linia napowietrzna czy zakopana w ziemi?
Orange ma notoryczne problemy z przepływem informacji na linii sprzedawca-instalator-klient, Twoje sytuacja nie jest jakoś szczególnie wyjątkowa (no może odrobinę).

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15758
  • 65069
  • 837

brak realizacji umowy

@rayder4  powodów braku realizacji może być wiele. Trudno zgadnąć nie znając sytuacji sieciowej w Twojej okolicy. Zależy czyja jest to sieć, jaki typ przyłącza i czy zamówienie  tak naprawdę dotarlo do techników. 

Napisz coś więcej na temat, pomożemy.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 346
  • 1538
  • 34

brak realizacji umowy

Czasem to utrudniony dostęp do infrastruktury zimą, czasem trudności w komunikacji Orange - właściciel infrastruktury, a czasem konieczność pozyskania zgód od ZDiM lub Twoich sąsiadów.

Konsultanci w salonach oraz na infolinii mają możliwość sprawdzenia co się dzieje, bądź pozyskania wyjaśnień od partnerów technicznych. Tam powinieneś się zgłosić.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1608
  • 6624
  • 62

brak realizacji umowy

@rayder4 tak jak koledzy powiedzieli, powodów może być wiele. Ja w sytuacji, gdy mi zmieniali termin instalacji. Skontaktowałem się z BOK i zapytałem dlaczego. Dostałam konkretną odpowiedź. W moim przypadku akurat to była wina po stronie właściciela infrastruktury.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3364
  • 14798
  • 82

brak realizacji umowy

Mi kiedyś Orange zmieniło termin montażu. Potem już nie pytałem co było powodem... Różowy operator przyjechał punktualnie:)