brak realizacji umowy

ROZWIĄZANE

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9140
  • 37126
  • 313

brak realizacji umowy

Poprzednia umowa, ta której już nie ma to była umowa na światłowód? Czy na internet stacjonarny na linii telefonicznej?

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15770
  • 65121
  • 838

brak realizacji umowy

@rayder4 wyrejestrowana czy zdjęta i odłączona u operatora? To szczegóły, ale ważne. Gdy stara usługa jeszcze istnieje w bazach operatora nowej nie założysz 

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 10
  • 32
  • 0

brak realizacji umowy

Najciekawsze w tej sytuacji jest to, że internet z poprzedniej umowy miał zostać wyrejestrowany w listopadzie, natomiast nową umowę zawarłem już w październiku. Do momentu planowanego wyłączenia starej usługi wszystko działało poprawnie, a Orange potwierdziło realizację nowej umowy.

linia telefoniczna ,tu dom od domu po sto metrów ,więc odpędzamy się od inwestorów światłowodowych

😁😁😁

_______

* Scalenie wpisów - Bartłomiej

• 9140
  • 37126
  • 313

brak realizacji umowy

Zaraz, to ty chcesz mieć internet stacjonarny na linii miedzianej?

Gniazdo telefoniczne już masz? I w czym jest problem? Wizyta technika u ciebie nie jest przecież do niczego potrzebna...

Jesteś pewien że taką usługę zamówiłeś, a nie FTTH?

• 10
  • 32
  • 0

brak realizacji umowy

Gdzie mam mieć gniazdo optyczne,jak nie mam routera 

• 9140
  • 37126
  • 313

brak realizacji umowy

Ustalmy najpierw co zamówiłeś dokładnie, a wtedy zobaczymy czego potrzebujesz a czego nie.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3384
  • 14874
  • 82

brak realizacji umowy

@rayder4napisał(-a)

Gdzie mam mieć gniazdo optyczne,jak nie mam routera 

Widzę , że może być ciężko:)  To inaczej . Jaka była wcześniej usługa? Jaką teraz zamówiłeś? Odpowiedz proszę bardzo precyzyjnie. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15770
  • 65121
  • 838

brak realizacji umowy

@rayder4 usługi po miedzi możesz już nie zamówić...więc warto się określić 

• 10
  • 32
  • 0

brak realizacji umowy

Jeden z kolegów z forum zwrócił mi uwagę, że problem może wynikać z likwidacji sieci miedzianej. Coraz bardziej wygląda na to, że właśnie z tego powodu montaż jest ciągle przekładany — stara infrastruktura jest wygaszana, a nowa usługa nie jest jeszcze technicznie gotowa, mimo że handlowo została potwierdzona. Być może to jest faktyczna przyczyna całej sytuacji.

• 10
  • 32
  • 0

brak realizacji umowy

Dzięki wszystkim za porady ,myślę że więcej już zrobić się nie da. Teraz muszę czekać aż XXI wiek dojedzie do mnie z siecią szerokopasmową 😁😁