- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Super Szybki Internet...
Hej. Dzwoniłem do Orange i błędy zostały usunięte. Technik nie przyjechał do mnie do domu bo nie było to konieczne bo błędy były gdzieś tam a nie u mnie. @obywatel_lp A co do routera to też zamówiłem edimaxa tak że taraz ja będę patrzył na niebo czy zbliża cię burza 😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć,
Jak widzisz można cos wskórać i rozwiązać problem będąc pewnym swego. Od dawna powtarzam, że wstępna diagnoza wynikająca z menu modemu to podstawa. Kwestia zalogowania i interpretacji parametrów. To może każdy. Samo zgłoszenie z cyklu "nie działa" nie robi na operatorach żadnego wrażenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Super Szybki Internet...
Czyli jak teraz wygląda Twoje łącze i synchronizacja? Jak SNR? Została jednak zmniejszona?
Dobry wybór z Edimaxem, jak dotrze podziel się opinią 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Super Szybki Internet...
Witam ponownie. @obywatel_lp Tak wygląda wszystko po wywaleniu błędów technika i na podłączonym Edimaxie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Super Szybki Internet...
Po jakim czasie działania ten screen?
Z mojej praktyki wygląda tak: Down Stream UAS pojawiają się tylko wtedy, gdy ktoś "od góry" zrobi restart, ewentualnie jak nie wyłączy się routera a wyjmie kabel i włoży z powrotem. Tu luz 🙂
Up Stream BER jak i Down Stream BER prawidłowy. Pojawiające się błędy w normie.
Trochę niski SNR Margin ana Up Stream, ale tu nie ma się co dziwić, bo zapina się aż na 1221 kbps 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Super Szybki Internet...
@obywatel_lp Router chodzi może od 20 min świeżo po konfiguracji. To jak twoim zdaniem jest ok?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Super Szybki Internet...
Moim zdaniem ok. Z błędami to bywa różnie na tym routerze, niech popracuje kilka dni przekonasz się czy stabilnie i czy dobrze służy 🙂
Ja go zawsze będę rekomendował 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Super Szybki Internet...
Tak to wygląda u mnie tuż po odgórnym restarcie 😉 ... Zawsze gdy nadchodzi magiczna godzina 00:19 zamieram w oczekiwaniu co się dzieje. Zwiększono mi synchronizację, przeplot również (onet z 21 ms do 28 ms jak patrzę na pingi)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Super Szybki Internet...
@obywatel_lp Cześć. Dziś o 3 w nad ranem zresetowałem router zeby zobaczyć co się będzie działo do teraz i moim oczom ukazało się mnóstwo błędów. No chyba że ja źle patrze lub to normalnie na edmiaxie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Super Szybki Internet...
Nie jest normalne, bo masz dalej widełki ustawione (Orange NIC nie zrobiło, powiedzieć to Ci mogą wszystko) i niestety spadający SNR dalej, teraz to sporo... O ile nie było burzy u Ciebie, to ilość błędów jest alarmem do zgłoszenia. Nie odpuszczaj i za wcześnie nie ciesz się, że coś "zrobili" jak nie zrobili.