- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Routing światłowód
Również nie jestem wymagający, zwykłą stabilność usługi mi wystarczy. Czy wymiana sprzętu może coś pomóc?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Routing światłowód
Nie pomoże, bo to problem z routingiem. Poskąpili i wykupili za mało pasma w "punktach styku" i wychodzą takie kwiatki. Oczywiście, zaraz @Piotrekk85 przyjdzie znowu i napisze, że Orange ma dużo klientów. Ale co to kogo obchodzi? Jeżeli ja by bym klientem Orange, to bym pisał do UOKiK, nawet, jeżeli Orange nie gwarantuje pingu, bo jest jeszcze jeden aspekt. Przez to, że nic nie gwarantuje, ludzie nie mogą korzystać normalnie z internetu, gdyż ich ciągle rozłącza albo bufforuje, nie mogą pograć w gry online, bo ich laguje. Normalny dostawca daje bez gwarancji chociaż przyzwoitą jakość.
Ja nie mogę złego słowa na UPC napisać jeżeli chodzi o działanie internetu.. Też ma dużo klientów i co? Da się? (co z tego, że ma mniej trochę mniej od Orange, wykupuje odpowiednie pasmo na stykach adekwatne do ilości klientów, by nie było kwiatków jak w Orange).
W tym temacie to już szkoda słów, zaczęło to się chyba w 2015r. i trwa to do dziś.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Routing światłowód
Napiszę do znudzenia: usługi masowe są robione tak by ok 90% osób było zadowolonych i zwykle około tylu jest. Nie da się wszędzie zrobić idealnego. Dlatego też powstały narzędzia jak pomiar certyfikowany na speedtescie pro by sprawdzić "jakość usługi" - czy mieści się w umowie czy nie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Routing światłowód
@jack881 Serio sugeruję sprawdzenie własnego sprzętu i okablowania.
Test wykonany o 23:08 na Funboxie 3.0 i łączu 600M
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Routing światłowód
Po 23 to ja też mam pełną prędkość.
Problemem jest wieczór w godzinach 18-22, wtedy siedzi dużo ludzi i przeciążone styki Orange nie wyrabiają. Cóż, nie tylko telia jest zapchana.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Routing światłowód
Po 0:30 to też mam piękne wyniki :D. Wstyd Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Routing światłowód
Zgadza się. Mój problem nie istnieje np. z rana, ale jak już wrócę z pracy to jest dramat. Dziś zgłosiłem to do BOK, pewnie mnie znowu spuszczą na drzewo. Można jakoś bezstresowo wypowiedzieć umowę? Trwa ona do kwietnia 2020
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Routing światłowód
Takie, że jestem ograniczany w korzystaniu z usługi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Routing światłowód
Jedyna wydaje mi się furtka, to poszukać reklam Orange z okresu kiedy brałeś umowę - czasem ktoś z Orange popłynął i gwarantował ping. Ale tych reklam już coraz mniej.