Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ograniczony transfer na zagraniczne serwery

Artur
Poziom 33, Ekspert Galaktyczny

Odnośnie ciekawostki to Nasz Orange działa na platformie firmy Lithium, z której usług korzysta też m.in. Google i mamy podpisane z nimi umowy także na hosting. Domena nasz.orange.pl przekierowuje właśnie na zabezpieczony serwer Lithium (exhhy82953) i tak ma być Emotikon: Szczęśliwy
Neos
Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy

U mnie bez zmian, dalej po 0,5mb/s. Dopiero po włączeniu vpn'a idzie 6-7mb/s

Highlighted
Anonim
Nie dotyczy

@Neos Ja mam max bez vpnEmotikon: Bardzo szczęśliwy

gilban
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

Witam. Dołącze się do tematu.

Ja mam Router TP-Link Archer D5 V.1 i powiem tak: Gdy miałem w nim ustawione Domyślnie DNS'y Orange to też miewałem takie problemy, z pobieraniem danych z zagranicznych stron - czyli działało to wolniej.

Gdy zmieniłem ręcznie na te od Google:

8.8.8.8
8.8.4.4

to się problemy skończyły.

Z tym oczywiście, że mam umowę podpisaną na prędkość do 20 Mbit. Średna prędkość pobierania to około 16 Mbit.

Oczywiście szybciej się nie da, bo mieszkam w domku jednorodzinnym w Warszawie, ale firmie Orange nie zależy aby zmodernizować łącza i zrobić szybszy internet, szczególnie, że w mojej okolicy są monopolem na dostawę Internetu. Netia mi proponowała prędkość do 5 Mbit. śmiech na sali.

Wprawdzie koło domu idzie światłowód od UPC (wzdłóż płotu), ale UPC nie jest zainteresowane tym aby mi ten Internet podłączyć. Nie zależy im.

Neos
Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy

@Anonim To się ciesz, w każdym razie ja czekam na koniec umowy i rezygnuje z tego internetu, nikomu też go nie polecę bo stabilność internetu w orange to porażka. Równo rok temu męczyłem się z tym, że zrywało mi połączenie co 10-20min, zwrócili mi za to część rachunków, ale ja chce mieć stabilny internet. Dzisiaj za to mam internet z prędkościa 50kb/s. To jest żart, żeby w 2017r ktokolwiek na tej planecie miał taki internet.

Banan92
Poziom 13, Tropiciel Przestworzy

Wiadomość zawiera hiperłącze

@gilban Cóż, mimo wszystko u mnie to niemożliwe...

http://prntscr.com/fl0zod

Chętnie bym sprawdził czy by pomogło...

gilban
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

Ponieważ masz Liveboxa, a on ma właśnie ustawienie na stałe.

Dlatego ja się broniłem rękoma i nogami przed tym wynalazkiem, ponieważ jednak router niebrandowany ma wieksze możliwości.

MT293782
Poziom 18, Badacz Przestworzy

@Banan92, DNSy możesz zmienić w ustawieniach sieciowych każdego urządzenia.

Banan92
Poziom 13, Tropiciel Przestworzy

@MT293782 Właśnie nie mogę bo w Funboxie 2.0 DNSów nie można zmienić... są na stałe.

Anonim
Nie dotyczy

Wiadomość zawiera hiperłącze

Banan92 napisał(-a):

@MT293782 Właśnie nie mogę bo w Funboxie 2.0 DNSów nie można zmienić... są na stałe.

@Banan92 Jak tak ci zalezy na zmianie dns mozesz zrobić to tak http://www.pcworld.pl/porada/Szybszy-internet-czyli-sztuczki-z-DNS-em,400387.html

Robisz to na własną odpowiedzialność.

http://biuroprasowe.orange.pl/blog/zajrzyj-do-swojego-routera/