- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
niedziałająca telewizja - orange nie chcę rozwiązać umowy
@Anonim Umowe podpisywały osoby grubo po 70., dla których konieczność połączenia z internetem żeby móc oglądać telewizje, nie jest oczywista. A na to że od 5 miesięcy płacimy ale nie możemy korzystać to już inna sprawa, walka trwa już od pewnego czasu. Wymiana dekodera, jeden technik, wymiana routera, drugi technik, infolinia, sklep itd itp.
A w sklepie właśnie powiedziano przy podpisaniu umowy, że przyjdzie ktoś, żeby zobaczyć czy nie będzie problemów, no ale na obietnicach sie skończyło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja bym to zrobił po kablu, jak jest centralne to przy nim kable puścić, czy elewacja, nie rezygnował z TV, inna opcja jak jedna faza na piętro/parter to ap klient i gniazdkiem net puścić, bez wiercenia będzie, wtedy tylko zgłoszenie dać o rekompensate za niemożność korzystania z TV, bo trochę winy po stronie Orange jest.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czekamy teraz na odpowiedź Orange w sprawie telewizji. Natomiast rozwinęła sie inna sprawa. Przy podpisywaniu umowy był plan, żeby mieć telefon komórkowy, telewizje, internet i telefon stacjonarny w usłudze Orange Love za 99 zł, a obok tego jeszcze telefon na kartę. Przemiły Pan w sklepie natomiast powiedział starszej Pani, z którą była podpisywana umowa, że cyt. "Na co Pani telefon na karte, jak ma Pani rozmowy bez limitu w abonamencie". No więc starsza Pani nieznająca sie na technologii uwierzyła miłemu pracownikowi Orange. Okazało sie jednak, że co prawda płacimy 99zł za usługe Orange Love, natomiast drugi telefon komórkowy i telefon stacjonarny już mają osobne umowy, tak że zamiast 99zł, płacimy 200+ zł, coś, czego do tej pory nikt nie był nam w stanie wytłumaczyć. Wypróbowałem przed chwilą ten cały "kalkulator oszczędności" i wychodzi na to, że moglibyśmy mieć wszystko w usłudze Orange Love za 119,98, zamiast płacić ponad 200zł miesięcznie. No ale to już inny temat. Będziemy sie na pewno kontaktować z rzecznikiem praw konsumenta i napisze też skargę na tego przemiłego pana, że tak sie troszczy o klientów, że po dwóch latach pozbędzie sie ich na dobre.
Dziękuje wszystkim za pomoc i porady w sprawie telewizji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przszła odpowiedź od Orange: Oni nic nie mogą zrobić.
A co do telefonów, to wszystkie telefony zostały przeniesione z T-Mobile, nie było żadnego abonamentu w Orange w czasie podpisania umowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telewizję da się ogarnąć samemu, lub jakiegoś fachowca poszukać, koszt nie będzie duży, korekta umowy by się przydała z tymi telefonami, walczyć o swoje, cóż tak jest obecnie że trzeba siedzieć w temacie , inaczej umowa będzie nie taka jak powinna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie sprawdzałem czy zmieniono regulamin migracji do Orange Love, ale na swoim przykładzie sprzed prawie roku (marzec) mogłem połączyć posiadany zestaw Neostrada+tv+telefon stacjonarny (VoIP) z odrębnym numerem komórkowym w Orange w jeden pakiet 4w1 Orange Love. Dzięki temu faktycznie oszczędzam na miesięcznych opłatach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A ja czegoś tu nie rozumiem @anszad w pierwszym poscie piszesz:
"Jesienią 2017. roku poszlismy do salonu Orange, żeby podpisać umowe na telewizje (satelitarną) + internet LTE + telefon stacjonarny". Nie ma czegoś takiego.
Są dwa rodzaje Love z TV:
3D - Love z TV+LTE+Tel. Komórkowy
4U - Love z TV+Internet stacjonarny+tel. Komórkowy+Voip
Oba po 99 zł
Jeżeli masz opcję z LTE a masz stacjonarny to oczywiście musisz płacić za niego ponieważ on nie wchodzi w pakiet LOve i nie ma możliwości zmigrowania go do LOve.
Pytanie dlaczego nie dało się zrobić Love po kablu ?
W Love jest jeden nr komórkowy - ile ich przenieśliście ? Kolejne powinny być po 19,99 zł
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arti_Kn_Pl chyba nie do końca jest tak jak piszesz... wg regulaminu obowiązującego od od 24 sierpnia 2017 r. w ramach Orange Love jest też (jako składnik) internet 4G czyli w technologii mobilnej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
3D - Love z TV+LTE+Tel. Komórkowy
ale tam nadal nie ma voip
Podajesz link do LOVE składający się z dwóch usług LTE+tel komórkowy za 79,99 zł