Czy u Was też występuje podobny problem, że podczas przełączania kanałów po kolei na tym kanale jest czarny obraz i urywany dźwięk?
Po przełączeniu kanałów obok i gdy do niego wracam to wtedy pojawia się obraz i normalnie działa.
Dekoder: IWU 200.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Cześć @Anonim
U mnie na dekoderze IWU 200 podczas przełączania kanałów po kolei też występuje ten problem ekran jest czarny a dźwięk jest. Zauważyłem, że ten problem występuje tylko podczas przełączania po kolei kanałów a jak bezpośrednio przełączysz na ten kanał nr 258 to obraz i dźwięk jest. Sprawdź u siebie jak bezpośrednio przełączysz czy będzie obraz? Teraz sprawdzałem na drugim dekoderze WHD 80 i nie występuje ten problem zarówno poprzez przełączanie kanałów jak i bezpośrednio przełączysz na ten kanał. Może trzeba będzie zgłosić ten problem do działu technicznego Orange
Pozdrawiam
Cześć @Anonim
U mnie na dekoderze IWU 200 podczas przełączania kanałów po kolei też występuje ten problem ekran jest czarny a dźwięk jest. Zauważyłem, że ten problem występuje tylko podczas przełączania po kolei kanałów a jak bezpośrednio przełączysz na ten kanał nr 258 to obraz i dźwięk jest. Sprawdź u siebie jak bezpośrednio przełączysz czy będzie obraz? Teraz sprawdzałem na drugim dekoderze WHD 80 i nie występuje ten problem zarówno poprzez przełączanie kanałów jak i bezpośrednio przełączysz na ten kanał. Może trzeba będzie zgłosić ten problem do działu technicznego Orange
Pozdrawiam
Dla potwierdzenia przesyłam zdjęcie braku obrazu tylko podczas przełączania po kolei kanałów na kanale 258 CTV- DLA CIEBIE na dekoderze IWU 200
Pozdrawiam
U mnie na ICU100 nie zaobserwowałem tego zjawiska.
Takie zjawisko jest jeszcze na TVP Word HD i current time
Takiego zjawiska nie ma u mnie na ICU100 na żadnym kanale.
@Anonimnapisał(-a)Czy u Was też występuje podobny problem, że podczas przełączania kanałów po kolei na tym kanale jest czarny obraz i urywany dźwięk?
Potwierdzam! U mnie też! Przełączyłem z 22 (
Funbox 6.
Lepiej im to zgłosić, żeby nie rozniosło się to też na inne kanały.
Zagląda tutaj na forum ktoś z Orange?
@AnonimTo nie wirus, ale myślę, że wiedzą...
Czasem trafi się bubel na pograniczu systemów i softu konkretnego urządzenia. Tu sie to dzieje na określonych kanałach i jest powtarzalne na różnych usługach. Dotyczy jednego dekodera, a więc coś jest na rzeczy.
Rozwiązanie nie jest docelowe, ale pomaga jeśli się uprzemy na konkretny kanał i nie możemy go osiągnąć klikając kolejne kanały na pilocie.
Poczekajmy, może się coś wyjaśni...
Dzięki za info.
Da się oglądać..ale w razie co, dobry pretekst do wymiany na dekoder multi.
Na razie o tym nowym nie myślałem, bo pewnie przechodzi choroby wieku dziecięcego, ale jak będzie dłużej w ofercie, to kto wie..