- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy u Was też występuje podobny problem, że podczas przełączania kanałów po kolei na tym kanale jest czarny obraz i urywany dźwięk?
Po przełączeniu kanałów obok i gdy do niego wracam to wtedy pojawia się obraz i normalnie działa.
Dekoder: IWU 200.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Anonim
U mnie na dekoderze IWU 200 podczas przełączania kanałów po kolei też występuje ten problem ekran jest czarny a dźwięk jest. Zauważyłem, że ten problem występuje tylko podczas przełączania po kolei kanałów a jak bezpośrednio przełączysz na ten kanał nr 258 to obraz i dźwięk jest. Sprawdź u siebie jak bezpośrednio przełączysz czy będzie obraz? Teraz sprawdzałem na drugim dekoderze WHD 80 i nie występuje ten problem zarówno poprzez przełączanie kanałów jak i bezpośrednio przełączysz na ten kanał. Może trzeba będzie zgłosić ten problem do działu technicznego Orange 🙂
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Anonim
U mnie na dekoderze IWU 200 podczas przełączania kanałów po kolei też występuje ten problem ekran jest czarny a dźwięk jest. Zauważyłem, że ten problem występuje tylko podczas przełączania po kolei kanałów a jak bezpośrednio przełączysz na ten kanał nr 258 to obraz i dźwięk jest. Sprawdź u siebie jak bezpośrednio przełączysz czy będzie obraz? Teraz sprawdzałem na drugim dekoderze WHD 80 i nie występuje ten problem zarówno poprzez przełączanie kanałów jak i bezpośrednio przełączysz na ten kanał. Może trzeba będzie zgłosić ten problem do działu technicznego Orange 🙂
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kanał Dla Ciebie- brak obrazu
Dla potwierdzenia przesyłam zdjęcie braku obrazu tylko podczas przełączania po kolei kanałów na kanale 258 CTV- DLA CIEBIE na dekoderze IWU 200
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie na ICU100 nie zaobserwowałem tego zjawiska.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Takie zjawisko jest jeszcze na TVP Word HD i current time
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Takiego zjawiska nie ma u mnie na ICU100 na żadnym kanale.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimnapisał(-a)Czy u Was też występuje podobny problem, że podczas przełączania kanałów po kolei na tym kanale jest czarny obraz i urywany dźwięk?
Potwierdzam! U mnie też! Przełączyłem z 22 (😈) bezpośrednio na 258. Było normalnie, więc kilka razy w górę, w dół, plus, minus i jest czarny ekran. Ale nie od razu, dopiero za którymś przejściem. A z tym urywanym dźwiękiem było tak, że była to bez końca pętla 8 sekund ostatniego fragmentu z kanału 22 (Rozmowa Piaseckiego) i 4 sekundy z kanału 258 (a może któregoś z tych sąsiadujących z 258? - bo nie było po ukraińsku) - i tak w kółko bez końca. Wyszedłem z tego, popróbowałem "złapać efekt" ponownie, z rzadka się udaje. Dekoder IWU200. @Anonim , jaki masz router?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6.
Lepiej im to zgłosić, żeby nie rozniosło się to też na inne kanały. 😉
Zagląda tutaj na forum ktoś z Orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AnonimTo nie wirus, ale myślę, że wiedzą...
Czasem trafi się bubel na pograniczu systemów i softu konkretnego urządzenia. Tu sie to dzieje na określonych kanałach i jest powtarzalne na różnych usługach. Dotyczy jednego dekodera, a więc coś jest na rzeczy.
Rozwiązanie nie jest docelowe, ale pomaga jeśli się uprzemy na konkretny kanał i nie możemy go osiągnąć klikając kolejne kanały na pilocie.
Poczekajmy, może się coś wyjaśni...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za info.
Da się oglądać..ale w razie co, dobry pretekst do wymiany na dekoder multi.
Na razie o tym nowym nie myślałem, bo pewnie przechodzi choroby wieku dziecięcego, ale jak będzie dłużej w ofercie, to kto wie..