brak usługi

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 6
  • 0
  • 0

brak usługi

Witam

Od jakiegoś czasu mam problem z siecią, mianowicie będąc w domu telefon (Sony M4) nie może znaleść żadnego usługowawcy, poza miejscem zamieszkania z zasięgiem nie mam najmniejszego problemu. Zmieniałem "preferowany typ sieci" na każdy możliwy i ciągle wyskakiwał kominukat "Podczas wyszukiwania sieci wystąpił błąd". 

Dzisiaj przywróciłem ustawienia fabryczne telefonu i żadnego efektu to nie dało (jedynie moja irytacja z ponownego konfiguraowania telefonu i aplikacji). Drugi tefefon (Huwei) w mieszkaniu ma full zasięg. 

Proszę o pomoc

14 ODPOW. 14
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

brak usługi

@doman na drugim telefonie z tą samą kartą sim działa wszystko ok?? Jeśli tak to ja bym dopatrywał się przyczyny w sprzęcie - mianowicie w Twojej sonówce.

• 6
  • 0
  • 0

brak usługi

niestety nie mam możliwości sprawdzenia w sony mam kartę nano, a w huwei jest gniazdo na zwykłą kartę

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

brak usługi

A tryb pracy sieci - wybierz 2g lub 3g?? Może to pomoże?? Próbowałeś???

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5577
  • 19292
  • 187

brak usługi

doman napisał(-a):

niestety nie mam możliwości sprawdzenia w sony mam kartę nano, a w huwei jest gniazdo na zwykłą kartę

@doman warto nabyć adapter na karty SIM, na sytuacje awaryjne jak znalazł.

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

brak usługi

@doman adapter kupisz w każdym kiosku 😜 Kup starter Orange za 5 zł w standardzie sim, micro sim i nano sim - prawie wszystkie już są takie, i.......na takie sytuacje jak znalazł.

• 6
  • 0
  • 0

brak usługi

tak, próbowałem i też nic nie dało

możliwe że starszy telefon huwei ma lepszą antenę niż moja M4? czy może to wina karty SIM?

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

brak usługi

Jeśli masz taką możliwość, sprawdź kartę SIM w innym telefonie oraz telefon z inną kartą SIM.
Pozwoli to ustalić, czy problem leży po stronie SIM/sieci, czy po stronie aparatu.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33092
  • 40645
  • 1403

brak usługi

Nie, to raczej nie możliwe.
Ale M4 ma preferowane LTE, a starszy telefon może wybierać 2G lub 3G.

Jeśli nadajnik u Ciebie obsługuje jedynie LTE 2100 MHz, UMTS 900 MHz czy GSM 900MHz, a nie ma tam jeszcze LTE 800MHz - może tak być jak opisujesz. Gubi się zasięg LTE, a telefon nie przełącza się w pozostałe tryby. Im niższa częstotliwość - tym większa zasięg.

• 6
  • 0
  • 0

brak usługi

Dziwi mnie tylko, że to dzieje się od jakiegoś czasu, tak to kilka miesięcy zasięg łapałem w domu w każdym pomieszczeniu, bez najmniejszego problemu

Czyli może być tak, że to wina tylko i wyłącznie usługodawcyl, a nie telefonu i karty SIM?