- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
brak usługi
Witam
Od jakiegoś czasu mam problem z siecią, mianowicie będąc w domu telefon (Sony M4) nie może znaleść żadnego usługowawcy, poza miejscem zamieszkania z zasięgiem nie mam najmniejszego problemu. Zmieniałem "preferowany typ sieci" na każdy możliwy i ciągle wyskakiwał kominukat "Podczas wyszukiwania sieci wystąpił błąd".
Dzisiaj przywróciłem ustawienia fabryczne telefonu i żadnego efektu to nie dało (jedynie moja irytacja z ponownego konfiguraowania telefonu i aplikacji). Drugi tefefon (Huwei) w mieszkaniu ma full zasięg.
Proszę o pomoc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
brak usługi
@doman na drugim telefonie z tą samą kartą sim działa wszystko ok?? Jeśli tak to ja bym dopatrywał się przyczyny w sprzęcie - mianowicie w Twojej sonówce.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
brak usługi
niestety nie mam możliwości sprawdzenia w sony mam kartę nano, a w huwei jest gniazdo na zwykłą kartę
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
brak usługi
A tryb pracy sieci - wybierz 2g lub 3g?? Może to pomoże?? Próbowałeś???
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
brak usługi
doman napisał(-a):niestety nie mam możliwości sprawdzenia w sony mam kartę nano, a w huwei jest gniazdo na zwykłą kartę
@doman warto nabyć adapter na karty SIM, na sytuacje awaryjne jak znalazł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
brak usługi
@doman adapter kupisz w każdym kiosku 😜 Kup starter Orange za 5 zł w standardzie sim, micro sim i nano sim - prawie wszystkie już są takie, i.......na takie sytuacje jak znalazł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
brak usługi
tak, próbowałem i też nic nie dało
możliwe że starszy telefon huwei ma lepszą antenę niż moja M4? czy może to wina karty SIM?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
brak usługi
Pozwoli to ustalić, czy problem leży po stronie SIM/sieci, czy po stronie aparatu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
brak usługi
Ale M4 ma preferowane LTE, a starszy telefon może wybierać 2G lub 3G.
Jeśli nadajnik u Ciebie obsługuje jedynie LTE 2100 MHz, UMTS 900 MHz czy GSM 900MHz, a nie ma tam jeszcze LTE 800MHz - może tak być jak opisujesz. Gubi się zasięg LTE, a telefon nie przełącza się w pozostałe tryby. Im niższa częstotliwość - tym większa zasięg.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
brak usługi
Dziwi mnie tylko, że to dzieje się od jakiegoś czasu, tak to kilka miesięcy zasięg łapałem w domu w każdym pomieszczeniu, bez najmniejszego problemu
Czyli może być tak, że to wina tylko i wyłącznie usługodawcyl, a nie telefonu i karty SIM?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »