- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwierzytelnienie poczty
Jak ustrzec bliską mi osobę (także i mnie) przed takimi ostrzeżeniami? Otrzymałem mmsa i wiem niby od kogo, a jednak w ustawieniach smartfona u tej osoby coś jest nie tak, jak trzeba. Sam też nie wiem, jak się za to zabrać, a zmuszony będę ją poinformować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwierzytelnienie poczty
Jeśli ten numer nie jest Ci znany, zgłoś incydent do pomarańczowego CERTu (link jest w stopce "zgłoś niebezpieczne treści" a potem w prawym górnym rogu zgłoś incydent). Alternatywny link https://cert.orange.pl/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwierzytelnienie poczty
@Piotrekk85, znam numer i jest to przesłane smartfon via smartfon (zdjęcie wnusi), więc coś trzeba ustawić prawidłowo. CERT więc odpada.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwierzytelnienie poczty
1) wyślij to jako mms - upewnij się, że kontakt wnuczki jest wpisany jako numer telefonu a nie jako email (to przy wysyłaniu można zmodyfikować czasem)
2) wyślij "to co wysyłasz" jako email - użyj gmail - tam dodaj załącznik i wyślij na maila bezpośrednio
3) jeśli jesteście blisko (w sensie dosłownym - do kilku metrów) użyj Bluetootha
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwierzytelnienie poczty
@Piotrekk85, odległość jest spora i to było z numeru na numer, tylko nie bardzo wiem, jaki był w tym udział MultiBoxa, albo Gmaila u mnie i u wysyłającego mms. Podejrzewam jakiś związek u mnie, bo jak wchodzę na PC w Gmaila, to smartfon pyta o pozwolenie połączenia na innym komputerze. A co by się stało, jakbym usunął to moje konto tylko na smartfonie? Nie skomplikuje mi powiązania go z kontem Samsunga, na którym mam ustawione wszystkie zabezpieczenia, gwarantujące bezpieczeństwo SG J3 2017? Osobną wymianę zdań nt. zabezpieczeń u bliźniego przeprowadzimy w trakcie spotkania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwierzytelnienie poczty
Co do ustawień Gmaila - w innym wątku pisałeś, że masz weryfikację dwuetapową. I te komunikaty pewnie są z tym związane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwierzytelnienie poczty
@Piotrekk85, jak było wysyłane, to dopiero się dowiem, bo to ja otrzymałem mmsa. Z tą weryfikacją pewnie będzie jakiś związek. Czasami aż panicznie boję się zmieniać w ustawieniach na tej "nowej zabawce". Akurat miałem włączony i mms "wskoczył"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwierzytelnienie poczty
I jak @Anonim? Czegoś więcej się dowiedziałeś o tym MMS-ie od wnuczki?
Niestety screen z tytułowego posta jest jaki jest, więc nie do końca czaję, o jaką wiadomość chodzi 😕
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwierzytelnienie poczty
Wiktor napisał(-a):I jak @burebusek? Czegoś więcej się dowiedziałeś o tym MMS-ie od wnuczki?
Niestety screen z tytułowego posta jest jaki jest, więc nie do końca czaję, o jaką wiadomość chodzi 😕
@Wiktor, jeszcze @Piotrek się "męczy", mnie gmail "męczy" o oznaczenie rozwiązania w innym temacie, a ja już zapomniałem, co ten screen przedstawiał. W każdym bądź razie, przesłaliśmy sobie mms-y normalnie ze smartfona na smartfona i działa. Tamto zdarzenie miało, o ile cokolwiek kojarzę, chyba związek z MultiBoxem, toteż odpuściłem sobie szukania przyczyny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwierzytelnienie poczty
Dobra, to nie drążmy już tego więcej... Ale gdyby w przyszłości sytuacja się powtórzyła, to pamiętaj ;-)... o tym temacie 🙂
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »