- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód na FTTB - czy to możliwe
@agat13 na stronie Polskiego Światłowodu Otwartego pisze, że Orange współpracuje z PŚO na światłowodach - a u mnie w bloku jest PŚO od T-Mobile to czy to oznacza, że Orange będzie mógł działać na liniach T-Mobile w ramach współpracy z PŚO czy nadal będą instalować własne linie światłowodowe?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To co będzie pod konkretnym adresem zależy od projektowania, sprzedaży, hurtu itp itd.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 kolega mi mówił, że ma Orange 8 Gb/s i w jego budynku na stronie PŚO są tylko: TMPL, Netia, Plus i P4 - i się zastanawiam czy to Orange doinstalował swoje "kable" (kable - w namyśle światłowód) czy korzysta z jednego z powyższych dostawców
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 nie wiem bo nie zarejestrowałem się do tego portalu, bo nie mam M-Obywatela ani loginu do login.gov.pl
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467 PŚO tak jak i inni operatorzy wystawiają swoje adresy ( wykonane z POPC) dla innych. Nie wszystkie jednak, bo wykonane ze środków własnych nie znajdują się w publikacji miedzyoperatorskie, czyli inni nie mogą z nich korzystać. Jeśli adres nie znajduje się jako w zasięgu na stronie Orange, to możesz tylko pisać o dorejonizowanie, co skutkuje upomnieniem się w PSO o Twój adres w publikacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467napisał(-a)@Piotrekk85 kolega mi mówił, że ma Orange 8 Gb/s i w jego budynku na stronie PŚO są tylko: TMPL, Netia, Plus i P4 - i się zastanawiam czy to Orange doinstalował swoje "kable" (kable - w namyśle światłowód) czy korzysta z jednego z powyższych dostawców
Ftth do 8Gb/s Orange świadczy wyłącznie na własnej sieci, siec z logo OPL (SI nie dotyczy, jeszcze :p).
Na sieci PŚO OPL jedzie na ftth, żadne koncentryki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
a to ciekawe bo u mnie w budynku są tylko koncentryki PŚO i Netii
PŚO ogłosiło modernizację do FTTH 5Gb/s ale ostatecznie wymienili tylko koncentryka i światłowodu nie ma
T-Mobile i Orange rzuciło się na mój budynek i reklamują FTTH ale jak dopytam w T-Mobile to mówią że jednak HFC dostanę natomiast w Orange nikt nic nie wie
mogę zamówić na stronie światłowód z funboxem 6 do 900Mb/s max i ciekawe co zrobią jak go zamówię jak tu światełka nie ma
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
jednak nie widzi mi się płacić 60zł za instalację tylko po to żeby zobaczyć jak to podłączą