Nie można wyświetlić tego widżeta.

List z Orange dot. Światłowodu

Poziom 16, Badacz Przestworzy
  • 14
  • 48
  • 0

Czesc.
Juz od dłuższego czasu staram się o światłowód pod moim adresem. 50 metrów od mojego miejsca zamieszkania jest ostatni budynek, gdzie swiatłowód z Orange jest dostępny, u mnie już nie. Dokładnie rok temu napisałem pismo do Orange z prośbą o dorejonizowanie mojego adresu. 22 stycznia 2024r dostalem odpowiedz z Orange. Sprawa rozpatrzona pozytywnie (wstawiam zdjęcie listu)
Dziś mamy 28 grudzień, a tutaj cisza. Zero kontaktu, zero jakichkolwiek informacji, w salonie Orange Pani powiedziała, ze nie ma wglądu do informacji dot. światłowodu pod naszym adresem i tyle wiem.
Na stronie internet.gov.pl pod moim adresem budynek jest oznaczony kolorem fioletowym i jest zamieszczona informacja

swiatlowod1.jpg
Czy ktoś z doświadczonych osób mógłby napisać co dalej robić w tej sytuacji? I o co chodzi z tym "potencjalnym kosztem" ?

5 ODPOW. 5

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 168
  • 602
  • 4

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32808
  • 39036
  • 1390

Wyślij pismo do Orange jeszcze raz.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14464
  • 59429
  • 722

@Emptiness  to wstępne warunki i info o zlozeniy wniosku o dorekonizowanie. Budynek spełnia ogólne warunki, więc i info jest ogólne. Jak nie napiszesz pisma do Orange z oficjalnym zapytaniem, niewiele się dowiesz 

Poziom 16, Badacz Przestworzy
  • 14
  • 48
  • 0

Rozumiem. Ale co konkretnie napisac? I o co chodzi z tą informacją na stronie internet.gov.pl? Coś z tym będą robić, czy trzeba samemu interweniować w tej sprawie? Bo "zasięg teoretyczny" i podany koszt 2.5 tys zł nie wiele mi mówi.
Kolega @ŁysaKaszankaINC podesłał link do informacji dot. wspołfinansowania inwestycji, ale tam na wstępie wymienione są dwa warunki, których nie spełniam, wiec mam rozumieć, ze mimo, ze na stronie widnieje informacja o potencjalnym koszcie, to ja nie łapie się do tego, bo nie mieszkam ani w domu jednorodzinnym, ani tez nie jestem właścicielem/współwłaścicielem nieruchomości?

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14464
  • 59429
  • 722

@Emptiness  po prostu operator zaklepuje adresy proste i łatwe do wykonania " przy okazji" 

Jakby to było zwykle dorekonizowanie bez poszerzenia zasobów czy sieci, to by trwało miesiąc, góra dwa..

Tu zdaje mi się wchodzi w grę rozbudowa sieci...a to już wieksza praca, projektowa i kosztowa.

To tak na pierwszy rzut oka