Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dostępność światłowodu

ROZWIĄZANE
masaj1
Poziom 13, Tropiciel Przestworzy

Dostępność światłowodu

@Artur Jak jest sytuacja z światłowodem w woj.małopolskim ? Emotikon: Szczęśliwy Czekam i czekam :/ 

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Dostępność światłowodu

Odpowiedź jest wyżej.
Artur
Poziom 33, Ekspert Galaktyczny

Dostępność światłowodu

@masaj1, jak wyżej - trzymam kciuki, aby Światłowód dotarł do Ciebie jak najszybciej, ale to kiedy będzie możemy sprawdzić dopiero na kilka tygodni przed możliwym podłączeniem (na infolinii i w salonach).
Anonim
Nie dotyczy

Dostępność światłowodu

@masaj1Czas pokaże kiedy będzie możliwość podłączenia ciebie do światłowodu.  

masaj1

Dostępność światłowodu

No dokładnie oby jak najszybciej bo miedź już powoli wymieka i internetu brakuje 😐
Anonim
Nie dotyczy

Dostępność światłowodu

zemasaj1 napisał(-a):
No dokładnie oby jak najszybciej bo miedź już powoli wymieka i internetu brakuje 😐

@masaj1Jak napisał  @Arturt ze trzyma kciuki 

masaj1

Dostępność światłowodu

Dokładnie też trzymam kciuki bo naprawdę potrzebna rzecz
Pich70

Dostępność światłowodu

Wiadomość zawiera obraz

Może mi jakiś fachowiec od pomarańczowych wyjaśnić co się dzieje we Wrocławiu przy ul. Grudziądzkiej od nr 90 do nr 100, czyli w sześciu klatkach znajdujących się w jednym ciągu ulicy i studzienek, wśród kilkudziesięciu innych klatek podłączonych już do światłowodu na tej ulicy? (obrazowo w załączonym pliku). Nadmienię tylko, że w zakreślonym obszarze (ulice Krzywoustego i Grudziądzka) TYLKO te 6 klatek nie jest podpiętych do usługi.

Pierwotnie konsultanci telefoniczni oraz w salonach informowali mnie o umowie podpisanej z firmą montującą łącza, a przewidującą wykonanie przyłączy maksymalnie do 31 grudnia tego roku a nawet wcześniej.

Mamy już 9 grudnia a rozpoczęcia prac nie widać, nie mówiąc o zakończeniu.

Brak światłowodu.jpg
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Dostępność światłowodu

Takich informacji tu nie uzyskasz. U mnie np. wszystkie prace wykonali w tydzień. Poza tym plany planami, a niektóre czasem są przesuwane w czasie.
BORAX
Poziom 33, Ekspert Galaktyczny

Dostępność światłowodu

@Pich70 zapytaj u administratora budynku i jeżeli jesteś właścicielem mieszkania to poproś do wglądu umowę z Orange(udostępnienie nieruchomości), projekt instalacji,  protokół wejścia(podwykonawca, administrator powinien mieć). U mnie miało zakończyć się w dwa tygodnie, a prace trwały ponad miesiąc ze względu na kiepską dostępność materiałów. Po drodze są jeszcze odbiory administracji, Orange i pchnięcie tego dalej po odbiorach aby handlowcy mogli sprzedawać usługę.Po drodze mogły być jeszcze problemy natury udostępnienia piwnic i innych zamkniętych przeszkód(mieszkańcy nie chcą otworzyć, nie można dotrzeć do osoby itp.)