Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pogaduchy 3.0

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6638
  • 27255
  • 217

Pogaduchy 3.0

@Piotrekk85napisał(-a)
A ktoś poleci coś do zwiedzania poza centrum? 🤔 bo zastanawiam się nad mizeum lotnictwa ale to drugi koniec miasta

ZOO, ale skoro już byłeś na kopcu Piłusudskiego to pewnie nie te klimaty.

Stary ogród botaniczny UJ na Kopernika - ale to jednak blisko centrum.

Centrum Edukacji Przyrodniczej - tam są zbiory kilku muzeów, w tym dawnego muzeum Instytutu Zoologii UJ, spędzałem w nim dłuugie godziny w swoim czasie... To teraz zdecydowanie jest poza centrum (Nowy kampus na Gronostajowej).

Nie wiem jak jest z dostępem do klasztoru na Bielanach - ale znowu, skoro byłeś na Sowińcu i tam nie zajrzałeś to teraz pewnie nie będzie po drodze.

Jeśli centrum zdefiniować do obrębu Plant, to w grę wchodzi jeszcze Kazimierz: stary ryneczek koniecznie trzeba zobaczyć (nie żeby jakoś było tam co zwiedzać), tam kręcili Noce i Dnie. Zaraz obok jest muzeum w Starej Synagodze, zdecydowanie warte polecenia. Ciekawie wygląda też Bazylika Bożego Ciała, dosłownie tuż obok. A na Placu Wolnica jest Muzeum Etnograficzne. To wszystko jest w odległości w sumie pieszego spacerku od Fabryki Schindlera. A na Św. Wawrzyńca, tuż obok jest Stara Zajezdnia, jakby kogoś interesowało co można zrobić z zajezdnią tramwajową... Choć w tych klimatach to chyba jednak CK Browar bym wybrał (przy zbiegu ulic Karmelickiej, Szewskiej i Podwala, to jednak praktycznie centrum). Nawiasem mówiąc przy Karmelickiej, kilka przecznic dalej jest Kościół Karmelitów na którego węgle można podziwiać odciśniętą stopkę Królowej Jadwigi.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2344
  • 8934
  • 33

Pogaduchy 3.0

Czy może ktoś wie, czy i gdzie kupię złącze jak na fotce poniżej i jak je nazwać? Chodzi nie tyle o całe złącze, co o tę białą wsuwkę dociskową, wsuwaną od góry. Ułamał się w niej jeden z pionowych zaczepów-zatrzasków i bez niego wsunięcie wsuwki jest niezwykle trudne. Jest to złącze do jednej z wielu taśm w laptopie, tu konkretnie do touchpada.

IMG_20230925_140733.jpg

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14453
  • 59385
  • 722

Pogaduchy 3.0

@pirenejNa dawnej giełdzie w podziemiach pod GUS-em w Warszawie kupisz wszystko...są tam serwisy i sklepy w jednym...

Jakbyś pokazał na miejscu co i jak-dobiorą. Warunek-dojazd 🙂

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2325
  • 11122
  • 92

Pogaduchy 3.0

@pirenejSpróbuj wyszukać w Google po obrazie. Mi coś znajduje ale potrzebny jest chyba lepszy kadr.

• 2344
  • 8934
  • 33

Pogaduchy 3.0

etam, dojazd. Trzeba uchwycić kontakt internetowy i pisać. Fotka jest. Firma Piekarz, była tam zdaje się taka, a wiele może mieć "filie" na Wolumenie. Dzięki za wskazówkę, już zapomniałem o tych kultowych węzłach zaopatrzeniowych. To jest zdaje się złącze FPC/FFC. Czy może jakoś inaczej je zwać?

• 2344
  • 8934
  • 33

Pogaduchy 3.0

@Samotnicknapisał(-a)

@pirenejSpróbuj wyszukać w Google po obrazie. Mi coś znajduje ale potrzebny jest chyba lepszy kadr.

no tak, wyszukuje. Ogólnie kategorię "złącza taśmowe", choć i DB-9 się trafiają.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 456
  • 3918
  • 20

Pogaduchy 3.0

Ja mam dziś bolesny powrót po urlopie do pracy. Z racji tego, że ślubny siedział za granicą pojechałam z rodzicami na wypad na termy. 5 dni i 5 różnych miejsc. Ogólnie było super. Szkoda tylko do codzienności wracać.

IMG_20230913_114043.jpg

IMG_20230915_145918.jpg

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2325
  • 11122
  • 92

Pogaduchy 3.0

@pirenejTo jest FFC/FPC pionowe i chyba 20 pin, bo nie mogę się doliczyć. Jest tego mnóstwo ale niestety nie znalazłem takiego o identycznym kształcie zacisku. Zrób zdjęcie bez wpiętej taśmy, może bardziej od góry, i do Googla.

Zespół Nasz Orange
  • 2994
  • 12711
  • 151

Pogaduchy 3.0

@Kimiriko napisał(-a)

Ja mam dziś bolesny powrót po urlopie do pracy. Z racji tego, że ślubny siedział za granicą pojechałam z rodzicami na wypad na termy. 5 dni i 5 różnych miejsc. Ogólnie było super. Szkoda tylko do codzienności wracać.

IMG_20230913_114043.jpg

IMG_20230915_145918.jpg

Pięknie tam było. Nie dziwię się, że teraz "boli" 😉

Zespół Nasz Orange
  • 3101
  • 12375
  • 66

Pogaduchy 3.0

https://www.youtube.com/watch?v=y8pxfNat0EU - pod tym linkiem jutro o 14:00 będzie można na żywo oglądnąć prezentację serii Xiaomi 13T, przeprowadzoną przez samo Xiaomi. Pod tym samym linkiem później będzie dostępna jako VOD, dla tych, którzy nie będą mogli zobaczyć ją na żywo.