Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pogaduchy 3.0

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 6578
  • 16545
  • 89

Pogaduchy 3.0

@slav72 @Wiktor @Piotrekk85 @ryba168 @Kinga  I inni Hej Dziewczyny i chłopaki Tak oglądałem film o Księżycu. I tak się zastanawiam, jakie jest wasze zdanie czy było ktoś na księżycu, czy nie był ? Jest dużo różnych zdań i ciekawi mnie wasz

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2729
  • 11257
  • 110

Pogaduchy 3.0

@Citi2017wydaje mi się,że od ostatniego lotu na Księżyc to nikt nie był na Księżycu, ponieważ wiąże się to z wysokimi kosztami wyprawy, długi okres przygotowawczy do wyprawy a także aspekty polityczne 🙂

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 687
  • 2270
  • 3

Pogaduchy 3.0

@Citi2017  

Mi się wydaje że wszędzie coś się dzieje i żyje tak samo po umarciu też coś jest szkoda  że nie wiemy co bo może nie jest tam tragicznie jak ludzie myślą 

a wycieczka na słońce to chyba niemałe koszty na które stać takich ludzi pokroju pana który m.in posiada Tesle i takie tam  

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29508
  • 271

Pogaduchy 3.0

@Citi2017  ile ludzi tyle zdań, poza tym jest multum różnego rodzaju teorii spiskowych na ten czy inne tematy, według mnie księżyc został zdobyty przez ludzi 🌝🌚

@ryba168 na słońce raczej nikt nie poleci, bo nawet w pobliże by nie doleciał 🔥☠️, co zaś tyczy się śmierci, to nie ma żadnego życia po źyciu, drugiej strony czy innych tego typu dyrdymałów, to są dopiero teorie wyssane z palca. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29508
  • 271

Pogaduchy 3.0

Jacie, bracie kto to się zjawił po długiej nieobecności na forum 😲, cześć @BORAX 🤝

Edyta:

Był i znikł, nawet się nie odezwał...😞

slav72_0-1693849772854.png

Zespół Nasz Orange
  • 2992
  • 12679
  • 151

Pogaduchy 3.0

Potwierdzam @slav72 👍
Niedawno odzyskaliśmy dla niego konto 😎

Zespół Nasz Orange
  • 2992
  • 12679
  • 151

Pogaduchy 3.0

@Citi2017 napisał:

(...) oglądałem film o Księżycu. I tak się zastanawiam, jakie jest wasze zdanie czy było ktoś na księżycu, czy nie był ? Jest dużo różnych zdań i ciekawi mnie wasz

Myślałem o tym trochę...
Pamiętam, że kiedyś oglądałem na ten temat program (tylko nie wiem pod jakim tytułem i w jakim serwisie - ale najprawdopodobniej też był to YouTube). Po kolei tłumaczył i obalał wszystkie argumenty, na które powołują się zwolennicy teorii spiskowej o "nie byciu na księżycu"... Niestety nie mogę za Chiny znaleźć tego filmiku. 😔

Ale za to natrafiłem na taki ciekawy artykuł sprzed roku, który tłumaczy genezę powstania tej teorii: https://przystaneknauka.us.edu.pl/artykul/dlaczego-tak-wielu-ludzi-wciaz-nie-wierzy-w-ladowanie-na-k...
Polecam 😊

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6634
  • 27218
  • 217

Pogaduchy 3.0

Oczywiście że to wszystko bajki. Ziemia jest płaska i spoczywa na czterech słoniach, które stoją na skorupie żółwia. Przecież każdy to wie*. A co do życia pozagrobowego, to IMHO każdy może wierzyć w co mu wygodnie. Niestety, poważne problemy pojawiają się, kiedy nie tolerujemy przekonań innych w tym zakresie. Co gorsza, najczęściej z "siłą" własnych przekonań w tym zakresie idzie w parze imperatyw nawracania. To takie społecznie darwinowskie. Przekonania na które nikt nie nawraca wymierają z czasem. Pozostają te najmocniej promowane. W tym miejscu pojawia się w orbicie zainteresowań tych rozważań zarówno specyficznie NO, na którym (choć względnie delikatnie, ale jednak), są promowane przekonania o pozytywnym wizerunku operatora, tym samym wywierając presję na czytelników NO aby przyjęli ten sam punkt widzenia, jak i inne formy przekazu internetowego. Tam jest jeszcze gorzej, kiedy grupy "wzajemnej adoracji" tworzą się mniej lub bardziej automatycznie w tzw. "mediach społecznościowych". Wystarczy wtedy odrobina manipulacji by pchnąć całość w kontrolowanym kierunku.

Zachęcam do myślenia krytycznego i weryfikowania swoich poglądów, czasami można się zdziwić. To bywa przyjemne. Albo epistemologicznie satysfakcjonujące (jeśli ktoś woli).

* https://pl.wikipedia.org/wiki/Terry_Pratchett

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14450
  • 59366
  • 722

Pogaduchy 3.0

@j131  ja najbardziej na świecie boję się fanatyzmu i nietolerancji w każdej formie...to taki mój kamyczek do ogródka 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 687
  • 2270
  • 3

Pogaduchy 3.0

Witam 

Mamy nowego prezesa od 1.09.2023 a w stronach Orange jest wymieniony stary skład zarządu pan Julien na czele 

To jest sytuacja groteskowa jako tak wielka spółka powinno być dla niej priorytetem  żeby informacje na serwisach www spółki były aktualizowane z dniem wprowadzenia i obowiązywania zmian w spółce i wtedy abonent przyszły widzi że jeżeli dana firma dba o tak maleńkie szczegóły to jego obsługa będzie w 100% z wzajemnym zadowoleniem dla obu stron   

Pozdrawiam 

(Piszę ten post ponieważ działam mając na celu dobro spółki jak i nas abonentów bo razem możemy wiele dobrego zrobić dla każdego 🙂