- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dwa plany Orange Flex na jedną osobę
Skoro można mieć dwie karty Flex z jednym numerem, to zadałem sobie pytanie, czy można mieć odrębne plany w Orange Flex "zarejestrowane" na tę samą osobę.
Oczywiście trzeba wybrać jakiś "kanał kontaktowy" - do dyspozycji mamy 1. e-mail, 2 - konto Facebook, 3 - konto Google.
Wybrałem e-mail.
Okno "rejestracji" wygląda tak:
Podałem taki sam adres jaki wskazałem przy rejestracji innego numeru...
I pojawił się taki komunikat:
Oznacza to, że przy rejestracji jako klient, w jednej z opcji - adres e-mail, trzeba używać więcej niż jednego adresu, choćby aliasu.
Reszta działań była taka sama jak przy rejestracji nowego numeru, czyli weryfikacja osoby - zdjęcie dokumentu tożsamości:
a potem Selfie.
Przy okazji, można wybrać numer, a jeśli proponowany z puli 10 nam nie odpowiada, da się ją zastąpić inną.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przy okazji tego ↑ wpisu nasunęło mi się pytanie.
Apka nie pozwala na jakieś takie płynne przełączanie się między tymi dwoma kontami? Tzn. trzeba się z jednego wylogować, by zalogować się na drugie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wiktor w ogóle nie widzę możliwości przełączania... według apki (kontakt e-mail) jestem innym klientem. To nic, że dowodem i focią potwierdziłem że jestem ten sam.
To jest pomysł na modyfikację appki...
W jednym telefonie sprawdziłem, przelogowanie między planami (wyloguj się/zaloguj się prze e-mail) działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No właśnie...
Jeżeli uważasz, że takie przełączanie, a raczej zarządzanie kilkoma nrami w apce Orange Flex, powinno się odbywać na jednym koncie - to może warto w tej sprawie założyć Pomysł? 🙂
Ja osobiście sam rozważam przejście z drugim nrem na Orange Flex, więc zagłosowałbym za takim rozwiązaniem. Czy to zostanie wdrożone? - to wszystko pewnie będzie zależało od liczby użytkowników, którzy sygnalizowaliby taką potrzebę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kilka planów w jednej apce dobra rzecz. Mogłoby to działać na podobnej zasadzie jak w becie MO: na jednym "koncie" numery z tym samym peselem, oraz konta innych klientów (inne dane).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W aplikacji Mój Orange jest możliwość dodawania kilku numerów tel. Niestety w apce FLEX brak jest tej opcji, a też by się przydało. Zdecydowanie ułatwi zarządzanie numerami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W przypadku klientów, którzy chcą posiadać w ofercie FLEX więcej niż jeden numer, proponuję wprowadzenie dodatkowy obniżek planu taryfowego za kolejną kartę sim. Fajnym rozwiązaniem mogło by być tak zwane łączenie usług, jak jest to w ofercie Orange Love.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam!
Może dałoby się jeden numer zarejestrować przez maila, drugi numer przez facebooka, a trzeci przez konto googla? Czy ktoś może próbował?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety nie przejdzie taka opcja. Muszą być różne adresy e-mail. Nie da się założyć na jednym adresie e-mail dwóch numerów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@leskoc jak wiesz próbowałem na ten sam e-mail... nieskutecznie. Natomiast co do pozostałych opcji, nie widzę pola do konfliktu, to po pierwsze. Po drugie, jakoś nie mam potrzeby uruchamiać aż tylu planów (numerów) Flexa.
- « Poprzedni
- Następny »