Formalnie to jest opłata ujęta w cenniku a nie usługa z własnym regulaminem.
Najczęściej nie czyta się to co jest napisane drobnym drukiem albo ma się trudności ze zrozumieniem tekstu napisanego drobnym drukiem.
screen z cennika:
są tez też mniej lub bardziej trafne szczegółowe wyjaśnienia wyjaśnienia na różnych portalach.
PS. Podałem screen z cennika, aby ewentualne reklamacje miały regulaminowe uzasadnienie.
@ŁysaKaszankaINC trafiłeś w sedno, nie ma opłaty jak stan konta zerowy, nic się nie nalicza, ujemne saldo ta usługa nie generuje, tylko pobiera środki jak są na koncie 😎
To dlaczego miesiąc przed wejściem tej usługi na czacie i infolini konsultanci informowali że będzie dostępny regulamin w dniu rozpoczęcia obowiązywania ?
@jan1 pewnie sami jeszcze nie wiedzieli, jakie informacje otrzymają. Z góry założyli, że będzie regulamin, a została dodana informacja do cennika.
To jakaś kara ma być? Numer jest ważny, 9 zł za konto ważne rok i teraz na dodatek jakaś kara bo nie dzwonię czy ESA nie wyśle? To bezczelne zdzieranie z kont! Pewnie na kolejną kare od UOKiK, piszcie tam, bo to bezprawie i praktyki niedozwolone. Poza tym nie zmienia się reguł w trakcie gry. Mam numer 15 lat, smsa o opłacie wysłali do mnie 2 lipca, SMS do mnie nie dotarł, mimo to pobrali 2 zł 87 gr ,bo tyle było na karcie ,w tym samym dniu,czyli 2 lipca! Tak się spieszyli.
@ONA23dopóki istnieje cykliczny przelew SMS i działa jak działa, to nie ma problemu.
Nowy sposób na "skubanie" klientów z pieniędzy. Gratulacje dla orange!
Czas na zmianę operatora, może znajdę takiego, który nie będzie mnie po cichu okradał!!!
@uncoder z tego co się orientuję, konkurencją też wprowadza lub już wprowadziła podobne opłaty.
IMHO to czy konkurencja też to zrobi czy nie, nie ma większego znaczenia dla oceny samego mechanizmu. Zresztą na razie nie zrobiła, przynajmniej na pewno nie cała. A sam mechanizm jest absurdalnym utrudnieniem - żeby uniknąć kary wystarczy trzymać zerowy stan konta, a doładowywać tylko w miarę potrzeby.
@uncodernapisał(-a)Nowy sposób na "skubanie" klientów z pieniędzy. Gratulacje dla orange!
Czas na zmianę operatora, może znajdę takiego, który nie będzie mnie po cichu okradał!!!
Skubanie klientów z pieniędzy to ma + i ▶ w jednej taryfie musisz wydać na pakiety albo na rozmowy smsy i internet min 5 zł a jak nie zużyjesz min 5 zł a np 3 zł to zabierze ci 2 zł. W Orange wystarczy wysłanie głupiego smsa albo użycie internetu by zwolnić z opłaty