Rabat na Plan L

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 346
  • 1542
  • 34

Rabat na Plan L

Zauważyłem obniżkę abonamentu na plan L: 50% przez 12 miesięcy przy nowej aktywacji (również MNP, migracje z karty i z nju)

https://www.orange.pl/abonament/nowy-numer

Uśredniając 1 i 2 rok wychodzi ~75 zł.

Jeśli mamy OL lub inne mniejsze plany komórkowe, średnio ~55 zł.

Jeśli jest już plan L, to przez 24m wychodzi 50 zł.

Ciekawie to wygląda wg mnie, co sądzicie?

1 ODPOWIEDŹ 1

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 567
  • 2760
  • 25

Rabat na Plan L

Godziny nikt się nie kwapi, żeby coś odpowiedzieć, to "o czymś świadczy"

To ja się podzielę refleksją. Nie są to dobre czasy dla abonamentów, a na abonamencie Orange najczęściej droższym niż tańszym, bo w tym karta do internetu mobilnego, a kiedyś to nie były tanie rzeczy, jechałem ze 20 lat.

W sumie jak na abo z nolimitem GB oferta jednak niezła. Z tym, że no limit w smartfonie to raczej chwyt reklamowy, bo kosztuje ekstra a nie da się tego sensownie wykorzystać jeśli nie ma jak we flex gratis ekstra karty do routera.  Tyle, że zawsze pozostanie pytanie dlaczego abonament, a nie subskrypcja albo prepaid. Abo ma pewne zalety - dla mnie to np. przystępniejsze korzystanie z roamingu poza UE niż we flex, czy z rozmów międzynarodowych.

Sam wybrałem flex i  dostaję więcej niż miałem w abo a płacę o połowę mniej, a jeśli się zmienią warunki na gorsze, których nie zaakceptuję, to nie będę miał skrupułów, aby z dnia na dzień przenieść się do jakiejś konkurencyjnej oferty/sieci. I oczywiście polecam przeniesienie się do flex z kilkoma numerami, choć ma pewne braki np. brak usługi apn vpn. 

Ale zaleta nowej aktywacji w abo to np. możliwość wybrania fajnego numeru orangowego (a takie do wyboru się trafiają!). We flex, gdzie również numer można wybrać miłych dla ucha i oka numerów brak