Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zniknęły pieniądze

ROZWIĄZANE
cytrynki
Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
Solved!

Zniknęły pieniądze

Witam. Mam telefon z 2kartami sim plus abonament i Orange free na kartę. 

Zalogowałem się dziś 05.11.23 przez aplikację Orange, a na koncie mam 0,01gr. Sprawdzam gdzie jest reszta środków, i podobno 04.11.23 zostały wykorzystane na internet 10,53gb... Gdzie wydaje mi się nie możliwe z racji, że od dwóch dni korzystam z sim1 plus, a dodatku sprawdzając w telefonie 'wykorzystanie transmisji danych, na sim2 Orange, jest zurzute tylko kilka mega... Pytam się Szanownych Orange, gdzie jest reszta? 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji
Solution

Zniknęły pieniądze

Dla mnie sytuacja jest jasna, ale komunikacja dla Ciebie nie jest precyzyjna.

Miałeś usługi ważne do 3.11. Być w może w smsach i komunikacji był podany 4.11. Niestety Orange często informuje o błędnej dacie.

Na początku 4.11 chwilę po północy usługi zostały zablokowane. Trwało wtedy połączenie z internetu. Przeszła taryfikacja na standardową. Podejrzewam, że wtedy przełączyłeś się na kartę z plusa. Smsy przyszły rano bo Orange po skargach przestało budzić ludzi po nocy. To co jest w mój Orange to łączna ilość danych w sesji bezpłatnej i płatnej. Mimo, że opłata w złotówkach dotyczy tylko części płatnej.

Nielogiczne i mało czytelne, ale tak to działa w Orange.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

32 ODPOW. 32
agat13
Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny

Zniknęły pieniądze

@cytrynki  zgłoś to jutro rano jako reklamację. Na infolinii. Wyjaśnisz wszystko. Orange w systemach na info ile , kiedy i z jakiej karty użyłeś 

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

Zniknęły pieniądze

Wiadomość zawiera obraz

@cytrynki zweryfikuj dokładniej,jak masz ustawionątransmisję danych. W telefonach z dwiema kartami SIM można przeoczyć i może była ustawiona transmisja danych na drugą kartę SIM, dlatego zostały pobrane środki na opłatę za GB.

Na moim telefonie wygląda to tak:

Screenshot_2023-11-05-09-47-06-142_com.android.phone.jpg

Transmisja danych to jest przełącznik: Dane karty. Trichę mylące.

Samotnick
Poziom 36, Nawigator Galaktyczny

Zniknęły pieniądze

Wiadomość zawiera obraz

@cytrynki Czy wyłączyłeś samemu tę usługę?

IMG_0306.jpeg

cytrynki

Zniknęły pieniądze

Wiadomość zawiera obraz

Screenshot_20231105_084949_com.huawei.dsdscardmanager.jpgScreenshot_20231105_100359.jpgCollage_20231105_100509.jpg

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

Zniknęły pieniądze

@cytrynki według podanych screenów oraz Twojego opisu wygląda, że rozliczenie odbyło się prawidłowo. Sesja transmisji danych z karty SIM2 zakończona 4.11, potem nastąpilo rozliczenie, które możecbyć aktualizowane w aplikacji kilka godzin, więc czwartego jeszcze nie było widoczne, dopiero piątego zistało wykazane w aplikacji. Często są opóźnienia w apce z aktualizacją danych.

cytrynki

Zniknęły pieniądze

Wiadomość zawiera obraz

Nie musiałem ograniczać prędkości danych, ponieważ miałem 'kilka' GB na koncie, których nie wykorzystałem. W załączniku wczorajsze 04.11.2023 SMSy od Orange 

Collage_20231105_101357.jpg

Oczywiście jestem w stanie zrozumieć opóźnienie. Tylko, że do 4.11 miałem 'kilka' GB do wykorzystania.. Które były rozliczane z pakietu. Także zastanawia mnie skąd zzerowanie konta do 0,01gr. Pisząc że wykorzystałem ponad 10gb, gdzie jak bym się nie starał to w ciągu dnia lub nawet dwóch nie jestem w stanie tyle zużyć... A ponadto, w telefonie, z dnia 03.11 widnieje zużycie lekko ponad 3bg

Collage_20231105_101824.jpg

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Zniknęły pieniądze

Sprawa nie do wyjaśnienia na forum. Orange nie wysyła wszystkich smsów w nocy. Więc sms przyszedł mocno opóźniony.

Jak czujesz się stratny, to złóż reklamację.
cytrynki

Zniknęły pieniądze

Nie czuje się stratny, poprostu niewiem gdzie znikło 17zl. Zadzwonię jutro do Orange. 

Zakładając ten post, miałem bardziej na uwadze, czy to możliwe zeby w czasach cyfryzacji, zniknęły pieniądze? Rozumiem, że nikt tak nie miał, nikomu nie przydarzyła się podobna historia. 

Dam znać jutro, ale podejzewam, że odeślą mnie z kwitkiem.. 

Luki9
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

Zniknęły pieniądze

@cytrynki Jutro sprawdz i nam powiesz co się stało z tymi pieniażkami 17 zł gdzie one wyparowały i co się stało z nimi.Możesz nawet złozyć reklamację dokładnie przeanalizuja Twoje konto i dowiesz sie co jest np powodem znikniecia pieniażków - To co kolega poniżej napisał to sie zdarza dość czesto -  powodzenia życze