- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterownik ph do akwarium
@j131 Wymieniłem ten router przy okazji podpisania nowej umowy, a skłoniło mnie do tego to że ten stary co jakiś czas zrywał połączenie z internetem
@Piotrekk85 Właśnie o tym pomyślałem zmiana szyfrowania mam do wyboru WPA, WEP, WPA2, A ustawione jest WPA/WPA2
a pasmo mam autom. a do wyboru jest autom., 20MHz, lub 40 MHZ. A podłogi raczej nie przeszkadzają bo stara sieć była 3SE_2.4Ghz_944E
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterownik ph do akwarium
@AdamF: no to chyba nie jesteś szczególnie przywiązany do nowego zakresu adresów IP oferowanego przez ten nowy ruter.
Kilka osób proponowało już w tym wątku żebyś skopiował konfigurację sieci ze starego do nowego rutera. Chyba to jest ostatnia deska ratunku. Najbardziej prawdopodobne wydaje mi się istnienie jakiegoś konfliktu wewnątrz twojego sterownika - jeśli obydwa jednocześnie przydzielone mu adresy z dwóch różnych sieci WiFi są w tej samej klasie adresowej to widzę jak to mogłoby nie działać.
Zmień po prostu w ruterze trzecią cyfrę adresów z jedynki na zero i moim zdaniem zadziała.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterownik ph do akwarium
@AdamF: tak, wszystkich trzech adresów. Adresu rutera też.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterownik ph do akwarium
- Muszę poczekać kilka dni, bo wysłałem go do producenta, bo był jeszcze problem z przekaźnikiem raz załączał a raz nie. Jak wróci to powrócę do rozmowy, adresy przestawiłem na to 0 i jeszcze zmieniłem sposób szyfrowania na wep2
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterownik ph do akwarium
Otrzymałem z powrotem sterownik i zadziałało albo zmiana adresów albo zmiana szyfrowania. I bardzo dziękuję. Miałbym jeszcze jedno do zrobienia, jak wchodzić na ten adres (stronę sterownika) z internetu nie tylko z domu. Naprzyklad jak będę w podróży.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterownik ph do akwarium
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterownik ph do akwarium
@AdamF aby mieć dostęp poza siecią LAN do sterownika Ph, najlepiej jak by była dedykowana apka. Zakładasz konto i podpisz rządzenie. To najprostsze rozwiązanie pod warunkiem, że jest apka.
Drugi sposób, to otwarcie konkretnego portu na routerze dla numeru IP sterownika Ph. Trzeba jeszcze skonfigurować DynDNS lub wpisywać numer IP routera zewnętrzny, który jest najczęściej przydzielane dynamicznie, więc co jakiś czas się zmienia, dlatego najlepiej skonfigurować DynDNS.
Tu mały poradnik od Orange: