- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Neostrada Fiber 80 VDSL Jaki dobry router?
Hej.
Szukam dobrego routera do domu (ok 170m2) z modemem VDSL aby śmigał na NEO 80
Zależy mi aby był mocny zasięg aby ogarnął cały dom
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
nie wiem ok 600zł moze troche wiecej jesli bedzie lepiej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ew. jakbyś miał część gniazdek elektrycznych jest w jednej fazie (obwodzie) to alternatywa to użycie liveplugów z wifi. Dużo zależy od planów domu, z czego masz ściany, nie wiem też czy sąsiedzi nie mają mocnych urządzeń by mogło coś zakłócać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć,
Rozumiem, że chcesz zastąpić modem Orange własnym? Uważam, że dla podstawowej pracy (bez jakiejś specyficznej działalności i wymagań co do modemu) wystarczy FB2. Mam w domu i nie narzekam. Pracowałem też na modemie/routerze Draytek i całkiem dobrze sprawował się na tego typu usłudze. Problem pokrycia domu o powierzchni 170m2 (nie wiemy czy jednopoziomowego czy wielo...) siecią wifi jest jednak zupełnie innym tematem. Uważam, że bez względu na m2 jednym punktem dostępowym nie pokryjesz całej powierzchni dobrym zasięgiem z dobrym transferem. Jak wiadomo, nawet widoczne sieci nie zawsze maja dobry % przekazywania pełnej opcji prędkości, jaką nam daje modem. Warto więc od razu się zastanowić nad przynajmniej dwoma punktami dostępu i sposobem ich połączenia z routerem