- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość internetu
Witam, ostatnio spadła prędkość internetu z wykupionych 50 mb/s do 0,5 mb/s. Przeskanowałem sieć w antywirusie (Avast płatny) i wyszło mi że urządzenie węzeł sieci nie jest poprawnie skonfigurowane. (Probowałem się dodzwonić na infolinię ale 30 minut czekania i dalej nic) Wie ktoś jak mogę to naprawić? (Router to funbox 3.0)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość internetu
@Bernol zamiast dzwonic na infolinie skontaktuj sie z konsultantem na czacie https://www.orange.pl/view/kontakt
Sprawdza Ci lacze od ich strony i napewno Ci pomoga w konfiguracji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość internetu
@Bernol Witam, jeśli jest błąd konfiguracji polecam restart funboxa do ustawień fabrycznych. Na filmiku jest pokazane jak zrestartować.
W linku daje więcej informacja .
https://www.orange.pl/kid,4003059580,id,4003059678,title,Livebox-30-przywracanie-ustawien-fabrycznyc...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość internetu
Konfiguracja polaczenia z internetem opisana jest tutaj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość internetu
@Bernol jaki masz OS?
Windows 10
nie potrzebuję antywirusa, Avast jest często nadgorliwy i blokuje ruch, wyłącz go i sprawdź czy jest poprawa 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość internetu
Cześć,
Jaką masz usługę według umowy z Orange? 50 Mb/sek wydaje mi się dziwną opcją dla FB3.0
Zawsze trzeba zacząć od analizy prawidłowego działania usługi po kablu, a później badać problemy z wifi. Można się połączyć z menu modemu i zweryfikować działanie w panelu informacyjnym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś