- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W routerze Huawei 526 taka możliwość istniała - w załączeniu instrukcja, którą kiedyś napisałem i nawet chyba umieściłem na forum - czy podobna instrukcja istnieje dla FanBox 6 gdzieś w Pomocy
Czy może ktoś "przećwiczył" już takie połączenie - będę wdzięczny za podzielenie się tą wiedzą
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak skonfigurować LAN, by dołączona do złącza USB w FanBox 6 drukarka, stała się drukarką sieciową
@Kris_Orng nie LAN, a USB konfigurujesz dodajac drukarkę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak skonfigurować LAN, by dołączona do złącza USB w FanBox 6 drukarka, stała się drukarką sieciową
dokupić print server do drukarki. Fanboksa nie ruszać, bo ugryzie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kris_Orng uważam tak samo jak @pirenej. Kup sobie print serwer. Nie jest to duży koszt i działa bezproblemowo. Z FB6 konfiguracja raczej zakończy się niepowodzeniem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
LAN nie trzeba konfigurować: jeśli FB rozpozna drukarkę to ją udostępni, ale przeważnie nie rozpozna i nie udostępni. Żadna konfiguracja nie jest, IMHO, "od strony FB" możliwa. Więcej z tym kłopotu niż pożytku. Podbijam zdanie kolegów @pirenej i @ketrasaArtur : lepiej kupić drukarkę z kartą sieciową eternetową a jak nie to serwer druku z takimże portem. Podłaczyć do sieci, przydzielić stały adres IP, skonfigurować na komputerze/telefonie/czy_czym_tam_jeszcze_trzeba odpowiedni dla modelu sterownik i zapomnieć. Tak mam i nie narzekam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję wszystkim za propozycje rozwiązania mojego problemu - sugestia @agat13 wydaje się dla mnie najbardziej racjonalna. Skorzystałem z linku, który otrzymałem - rezultatem tego jest instrukcja, którą załączam.
Propozycje zakupu dodatkowych urządzeń są oczywiście dobrymi pomysłami, ale biorąc pod uwagę to, że drukuję średnio raz na tydzień, średnio nie więcej niż 3 strony i w 99% procentach bez koloru (jeśli chcę kolor idę do lokalnego Kodaka), to zakup np. nowej drukarki z Wi-Fi lub print serwera nie jest w tym kontekście najlepszą propozycją - tym bardziej, że jakość wydruku z mojej starej drukarki jest nadal bardzo dobra.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Daj znać czy ta konkretna (jaka?) drukarka dogadała się z FB6, może się to komuś przyda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 W moim poście umieściłem instrukcję - dołączam ją jeszcze raz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kris_Orng szacun. Wszystko jasno i konktetnie. To trzeba do Bazy Wiedzy dodać
- « Poprzedni
- Następny »