- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak podłaczyć obecnie stosowane routery Orange Światłowód, aby móc zrobić przekierowanie portów?
@ketrasaArtur @Aimeiz Jest możliwe jak wszystko w Orange, ale trudno egzekwowalne. Od razu zamawiaj ONT, bo później będziesz musiał dodatkowo za asystę techniczną zapłacić
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak podłaczyć obecnie stosowane routery Orange Światłowód, aby móc zrobić przekierowanie portów?
Udało się zamówić światłowód i zewnętrzne ONT, tylko jak pisałem w innym wątku, są pewne utrudnienia czysto administracyjne dla mojej posesji. Sprawa jest w toku, ale może potrwać.
Przynajmniej nie stoi w miejscu jak dotychczas.
Na razie zamówione, potwierdzone i niezainstalowane. Na dziś umówieni są technicy i zobaczymy czy w ogóle przyjadą i co z tego wyjdzie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Aimeiz Informuj na bieżąco, bo i my jesteśmy ciekawi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam mieć zewnętrzne ONT i Funbox 2 bo taki jest p[rzy zewnętrznym ONT.
Znalazłem dane Funboxa - interesowało mnie napięcie i prąd zasilania - 12V do 2A, typowy zasilacz, ale nie wiem jak zasilane jest zewnętrzne ONT.
A dlaczego pytam? Mam w skrzynce sieciowej taki ogólny zasilacz 12V podtrzymany akumulatorem.
Podtrzymuje urządzenia sieciowe i punkty dostępowe wifi w całym domu też poprzez Poe.
U mnie dość często zdarzają się chwilowe, lub dłuższe wyłączenia prądu i chodzi o to, aby sieć się nie wywalała i abym miał czas na uruchomienie agregatu przy dłuższych wyłączeniach.
Niestety klasyczne ups-y nie chcą współpracować z agregatem - wyczyniają cuda, potrafią wyłaczyć napięcie, bo im się częstotliwość nie zgadza, więc musiałem to uprościć do zasilacza z buforowym akumulatorem. Zresztą zasilacze od urządzeń sieciowych potrafią siać zakłócenia RF, a ja mam takie Hobby, co tego bardzo nie lubi i muszę dbać o czystość elektromagnetyczną na mojej posesji.
Brakuje mi informacji o zasilaniu ONT - Napięcie i prąd zasilacza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1
- 2