Jak podłaczyć obecnie stosowane routery Orange Światłowód, aby móc zrobić przekierowanie portów?

ROZWIĄZANE

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15596
  • 64177
  • 825

Jak podłaczyć obecnie stosowane routery Orange Światłowód, aby móc zrobić przekierowanie portów?

@ketrasaArtur @Aimeiz Jest możliwe jak wszystko w Orange, ale trudno egzekwowalne. Od razu zamawiaj ONT, bo później będziesz musiał dodatkowo za asystę techniczną zapłacić

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 37
  • 85
  • 0

Udało się zamówić światłowód i zewnętrzne ONT, tylko jak pisałem w innym wątku, są pewne utrudnienia czysto administracyjne dla mojej posesji. Sprawa jest w toku, ale może potrwać.

Przynajmniej nie stoi w miejscu jak dotychczas.

Na razie zamówione, potwierdzone i niezainstalowane. Na dziś umówieni są technicy i zobaczymy czy w ogóle przyjadą i co z tego wyjdzie.

• 15596
  • 64177
  • 825

@Aimeiz Informuj na bieżąco, bo i my jesteśmy ciekawi

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 37
  • 85
  • 0

Mam mieć zewnętrzne ONT i Funbox 2 bo taki jest p[rzy zewnętrznym ONT.

Znalazłem dane Funboxa - interesowało mnie napięcie i prąd zasilania - 12V do 2A, typowy zasilacz, ale nie wiem jak zasilane jest zewnętrzne ONT.

A dlaczego pytam? Mam w skrzynce sieciowej taki ogólny zasilacz 12V podtrzymany akumulatorem.

Podtrzymuje urządzenia sieciowe i punkty dostępowe wifi w całym domu też poprzez Poe.

U mnie dość często zdarzają się chwilowe, lub dłuższe wyłączenia prądu i chodzi o to, aby sieć się nie wywalała i abym miał czas na uruchomienie agregatu przy dłuższych wyłączeniach.

Niestety klasyczne ups-y nie chcą współpracować z agregatem - wyczyniają cuda, potrafią wyłaczyć napięcie, bo im się częstotliwość nie zgadza, więc musiałem to uprościć do zasilacza z buforowym akumulatorem. Zresztą zasilacze od urządzeń sieciowych potrafią siać zakłócenia RF, a ja mam takie Hobby, co tego bardzo nie lubi i muszę dbać o czystość elektromagnetyczną na mojej posesji.

Brakuje mi informacji o zasilaniu ONT - Napięcie i prąd zasilacza.

• 15596
  • 64177
  • 825

@Aimeiz Standardowy 12V 1A z tego, co pamiętam