- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 : laptop nie widzi sieci wifi
@MAXIMA_Ino dobrze że udało się rozwiązać problem, rozumiem że oprócz wyłączenia wifi 6 w funboxie aktualizowałeś również sterowniki w laptopie. Tak z czystej ciekawości (gdyż lubię dociekać) czy po aktualizacji owych sterowników próbowałeś z powrotem włączyć wifi 6 i co się wtedy działo, czy znów był problem z wifi w lapku?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sterownika nie aktualizowałem, bo niby nowszego do tej karty nie ma. Na stronie MSI też nie ma nowszego. Pomogło po prostu wyłączenie standardu WiFi 6 w paśmie 2,4GHz. Poza tym karta WiFi w tym lapku nie obsługuje w ogóle pasma 5GHz 😞 i jak się okazało pasmo 2,4GHz obsługuje w standardzie WiFi5. Najważniejsze, że działa 😀
Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@MAXIMA_Ino: w sumie to nie tyle rozwiązałeś problem co go zacząłeś diagnozować po czym obszedłeś. Jak zauważył @slav72 , co zresztą jest naturalne, WiFi 6 nie powinien przeszkadzać Twojemu laptopowi w nawiązywaniu połączenia w niższym standardzie. Wyłączając go permanentnie rezygnujesz z części funkcjonalności za którą płacisz, ale skoro Tobie to nie przeszkadza i uważasz sprawę za zamkniętą to faktycznie nie ma co drążyć.
🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85: to bardzo interesujące co piszesz, nie wiedziałem o tym. Ale leniwy jestem, mógłbyś podesłać jakiegoś linka na początek? Wujek Google jest w temacie tak zaszumiony reklamami że trudno wyłuskać coś sensownego...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 się podłączam do prośby @j131 ...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Super. Dzwoniłem do wsparcia Orange i rozkładali ręce. kazali wymieniać funbox, wzywać experta oczywiscie odpłatnie. A wystarczył jeden klik i wszystkie stare urządzenia działają. Wstyd Orange ze nie potraficie pomóc w prostej sprawie
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »