- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziwne zachowanie Flybox (Huawei B525s-23e). Nie zapisuje ustawień po restarcie.
Cześć.
Mam router jak w temacie.
Mam wrażenie, że po zmianie niektórych ustawień, np. typie IP na IPv4 router się resetuje do ustawień fabrycznych, bo po restarcie ponownie muszę wybierać język i ustawiać hasło do zalogowania się.
Generalnie każda utrata zasilania daje taki efekt po ponownym włączeniu. Przez lata nie miałem takiego problemu. Ma ktoś pomysł co może być nie tak?
Pozdrawiam.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziwne zachowanie Flybox (Huawei B525s-23e). Nie zapisuje ustawień po restarcie.
@Kristoforos w niektórych softach był problem i no w jednym ze stacjonarnych trzeba było odłączyć specjalnie "zapamiętaj ustawienia sieci" inaczej po restarcie wracał do fabryki.
U Ciebie może być problem z podtrzymaniem pamięci wewnętrznej po kilku latach używania...się po prostu wyładowuje i traci ustawienia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdź czy jest nowsze oprogramowanie lub wgraj mod (custom) soft.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoro po latach, to pewnie któryś kondensator w układzie zasilania się poddaje. Sprzęt kona.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za różne sugestie. Ponieważ to sprzęt na moim stanie firmowym to grzebać w sofcie na razie nie mogę. Zobaczę jak się sprawy będą miały jak w wolnej chwili włożę tam poprzednio używaną kartę OPL.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kristoforos skoro występują problemy z utratą wprowadzonych danych, warto pomyśleć o wymianie na nowszy sprzęt. Huawei B 525 to już starszy sprzęt z agregacją dwóch pasm. Jeśli ma utratę pamięci, to naprawa nie będzie opłacalna.
Można jeszcze podłączyć pod UPS-a, co uchroni przed utratą ustawień na czas kilkudziesięcio minutowych wyłączeń prądu lub chwilowego zaniku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kristoforos obstawiam problem z elektroniką i raczej wgrane innego oprogramowania nic nie da, rozejrzyj się za następcą, najlepiej nowej generacji 😃